Mourinho til TV 2: – Hvis fansen ikke kan stole på meg, hvem skal de da stole på?

TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller møtte Manchester Uniteds manager José Mourinho.

Se Manchester United – West Brom på TV 2 Premium og TV 2 Sumo lørdag kl. 16

Han har allerede ledet Manchester United til topps i ligacupen og videre i Europaligaen.

Se hele TV 2 Sportens intervju med José Mourinho i videovinduet øverst!

Men José Mourinho maktet ikke å gjøre Manchester United til en tittelkandidat i Premier League i sin første sesong på Old Trafford.

– Siden 2004 har jeg ikke gjort annet enn å vinne troféer
TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller fikk et eksklusivt møte med portugiseren i Manchester. I intervjuet oppfordrer Mourinho fansen til å være tålmodige, og lover å sikre storklubben flere troféer i fremtiden.

MØTTE MOURINHO: TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller. FOTO: TV 2
MØTTE MOURINHO: TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller. FOTO: TV 2

– Hvis fansen ikke kan stole på meg, hvem skal de da stole på? Siden 2004 har jeg ikke gjort annet enn å vinne troféer, slår Mourinho fast i samtalen med Stamsø Møller.

I sin første periode i Chelsea kalte Mourinho seg som kjent for «The Special one». Og da han vendte tilbake til Stamford Bridge for «the happy one».

På Old Trafford beskriver Mourinho seg selv som «the calm one», noe som på norsk kan oversettes til «den rolige».

– Det er fordi jeg har erfaring. Da jeg kom hit så visse klubben at det var spillere her som var på slutten av sine karrierer, og noen viktige spillere hadde ikke vinnermentaliteten. Jobben min var ikke å komme hit å «pushe» for å vinne tittelen. Jeg må være rolig, selv om det går mot min natur. Jeg prøver å være objektiv og direkte med mine spillere. Det ligger i profilen min her å møte jobben litt annerledes, forklarer Mourinho.

Planlegger allerede neste sesong
Mourinho antyder at han har planer om å være lenge på Old Trafford. 54-åringen har allerede begynt planleggingen av neste sesong.

– Jeg informerer klubben om mine idéer for organisasjonen og strukturen, og om spillere ut og spillere inn. Slutten av mars måned er en god tid å starte en evaluering med tanke på neste sesong, slår Mourinho fast.

På ryktebørsen i engelske tabloider spekuleres det allerede i hvem Manchester United kommer til å kjøpe neste sommer. Mourinho legger ikke skjul på at overgangsmarkedet for de største klubbene i Premier League har endret seg.

– I Frankrike, Spania og Nederland kan klubbene hente de beste spillerne fra andre lag i samme liga. De kjøper de beste spillerne fra rivalen, forbedrer sin egen posisjon og svekker motstanderne. Det kan du ikke gjøre i England. Det er umulig å kjøpe spillere fra de andre topp seks-klubbene. Alle klubbene har den økonomiske makten til å avslå bud, poengterer Mourinho, og fortsetter:

– Naturen på overgangsmarkedet i England har endret seg. Derfor må vi jobbe ekstra hardt med å få et suksessfullt overgangsmarked og hente spillere som kan ankomme og prestere så snart som mulig. Zlatan er et eksempel på en spiller som gjorde det umiddelbart, mener han.

– Zlatan har allerede erobret England
Mourinho mener Zlatan Ibrahimovic allerede har erobret England og Premier League.

– Jeg synes at en spiller som har vunnet to troféer med klubben allerede og scoret på Wembley allerede har erobret ligaen. Han har fått respekt fra fansen og fra ekspertene, som veldig lett kommer med kritikk. Vi kommer ikke til å vinne tittelen, men Zlatan kan lede oss til Mesterligaen. For å få total suksess må ha imidlertid vinne alt, fastslår portugseren.

På grunn av landslagspausen har ikke Manchester United spilt en kamp i Premier League siden 3-1-seiere mot Middlesbrough 19. mars. Neste kamp er mot West Brom førstkommende lørdag.

Mourinho har brukt landslagspausen godt.

– Jeg har gjort litt av alt. Jeg har hvilt og vært sammen med min familie, jeg har sett internasjonal fotball, jeg har startet forberedelsene for neste sesong og jeg har analysert vår neste kamp og motstander. Så ja, litt av alt, sier portugiseren til TV 2.

– Sir Alex Ferguson sa tidligere denne uken at Manchester United hadde vært uheldige denne sesongen?

– Jeg synes at vi har vært noe uheldige. Men vi kan også skylde på oss selv. Vi har vært uheldige i 6-7 kamper på Old Trafford hvor keeperen til har blitt kåret til banens beste spiller. Det har vært fortjent med tanke på alle sjansene vi skapte, svarer Mourinho, før han fortsetter:

– Samtidig har vi i mange kamper vært uheldige med dommeravgjørelser som har straffet oss. Vi har tapt mange poeng på det. Vi er ubeseiret i 19-20 kamper, men for mange kamper har endt uavgjort. Med tanke på poeng så er det en stor forskjell på uavgjort og seire, poengterer han.

Støtter videodømming
Under landskampen mellom Spania og Frankrike tidligere denne uken testet FIFA ut videodømming. Det endte blant annet med to annullerte scoringer, blant annet fra Manchester United-aktuelle Antoine Griezmann.

Mourinho tror videodømming er kommet for å bli.

– Selvsagt. Det er lett for oss å kritisere dommeren. Det ligger i vår natur. Gjør de en tabbe, så kritiserer vi. Men teknologi vil hjelpe dommeren. Ta for eksempel mållinjeteknologi. Dommeren ser på TV, og tar korrekt avgjørelse. Med videodømming vil det bli mindre drama og mindre tvil, konkluderer han.

Se Manchester United – West Brom lørdag kl. 16.00