Stavanger Oilers feirer etter seriegullet i slutten av februar. Men i ishockey er det NM-tittelen som henger høyest. Finaleserien mot Frisk Asker som starter lørdag, ser du på TV 2s kanaler.
Stavanger Oilers feirer etter seriegullet i slutten av februar. Men i ishockey er det NM-tittelen som henger høyest. Finaleserien mot Frisk Asker som starter lørdag, ser du på TV 2s kanaler.

Lørdag starter finalefesten

Lørdag er det klart for 1. NM-finale mellom Stavanger Oilers og Frisk Asker i DnB Arena. Her får du alt du trenger å vite om finalefesten på TV 2s kanaler.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se 1. finale mellom Oilers og Frisk Asker direkte på TV 2 Zebra og tv2sumo.no.


Stavanger Oilers har surfet gjennom kvartfinalen og semifinalen med åtte strake seirer over henholdsvis Stjernen og Sparta. At siddisene også er favoritter i finalen, hersker det liten tvil om. Og skulle Oilers vinne igjen, blir det for sjette sesong på rad.

I grunnspillet vant Oilers fire av fem kamper mot Frisk Asker. Det ene tapet kom hjemme i DnB Arena rett over nyttår (1-5). I alle tre kampene i Askerhallen vant Oilers etter overtid eller straffeslag. TV 2s ishockeyekspert Erik Follestad Johansen tror likevel at Frisk kan skape trøbbel for seiersvante siddiser.

– Jeg tror Frisk kan matche Oilers og gi dem kamp. Men jeg tror ikke de vinner. Mitt tips er seks finaler der Oilers tar «byttå» til slutt. Frisk har funnet ut hvordan de skal spille mot Stavanger og Sune Bergman er vel den treneren som ser mest på video av motstanderlaget. Så jeg tror Oilers kan få litt trøbbel, men at de vinner til slutt, sier Follestad Johansen.

TV 2s ishockeyekspert er imponert over det Frisk gjorde i semifinaleserien.

– Det er ganske sterkt å slå ut Lillehammer med 4-1 i kamper. Jeg synes de ser veldig bra ut. Det som uroer meg på vegne av Stavanger er at de ikke helt har fått i gang «pumpen». At det rett og slett gikk litt for fort i begge seriene, avslutter Follestad Johansen.

TV 2 Sporten sender selvsagt alle finalene direkte med en utvidet produksjon. TV 2 Zebra, TV 2 Sportskanalen og tv2sumo.no er kanalene som sender finalene. Se oversikt over sendeplan her:

Stavanger Oilers - Frisk Asker: Lørdag 1. april (TV 2 Zebra kl. 17.50)
Frisk Asker - Stavanger Oilers: Mandag 3. april (TV 2 Zebra kl. 18.30)
Stavanger Oilers - Frisk Asker: Onsdag 5. april (Sportskanalen kl. 18.50)
Frisk Asker - Stavanger Oilers: Fredag 7. april (TV 2 Zebra kl. 18.30)
Stavanger Oilers - Frisk Asker: Søndag 9. april (Sportskanalen kl. 17.50)
Frisk Asker - Stavanger Oilers: Tirsdag 11. april (TV 2 Zebra kl. 18.30)
Stavanger Oilers - Frisk Asker: Torsdag 13. april (TV 2 Zebra kl. 18.30)