TV 2s ekspert: Derfor vinner Rosenborg Eliteserien

Sjekk hvilke lag Jesper Mathisen tror tar medaljene i årets Eliteserie.

Se FotballXtra på TV 2 og Sumo fra 2. april

Se TV 2s eliteserietips under, og les Jesper Mathisens vurdering av hvert lag. Dette er lagene Mathisen tror vil kjempe om medaljene.

Her finner du alt om del 2 og del 3 av tipset

Eliteserietipset, 1. plass: Rosenborg

1. Rosenborg
De var suverene i fjor, og selv om jeg tror forspranget blir mindre i år så er det ingen lag som virkelig kan true Kåre Ingebrigtsen og co i år heller. Bendtner var en meget overraskende signering, og jeg tror også det blir en meget god signering. Han har kommet til Trondheim for å få i gang sin egen karriere igjen, og så lenge han er frisk scorer han over 20 mål, og blir da også toppscorer. Jeg synes de ser svekket ut i midtforsvaret, for Bjørdal og Rasmussen er ikke like gode makkere til Reginiussen som det Eyjolfsson var. Skal Rosenborg komme seg ut i Europa må de bli mer solide i denne posisjonen. Svensson er reist, men Hedenstad bør kunne erstatte han på en bra måte. På motsatt back er det Meling som er hentet inn, og han er en av de mest spennende spillerne i Eliteserien for øyeblikket. Rosenborg ser rett og slett veldig solide ut, og de har en helt annen bredde og kvalitet enn alle de andre lagene i ligaen.

Dette tenker klubben selv om tipset:

Kåre Ingebrigtsen:

– De pleier å tippe bra i TV 2. Vi skal gjøre alt vi kan for at Jesper treffer. Jeg tror vi skal være med å prege Eliteserien i 2017. De skal være gode, de som slår oss. Så vet vi at det er lag som melder seg på, som Odd, og det kommer alltid flere som melder seg på. Brann, Vålerenga, Molde har lyst til å være der oppe. Vi gleder oss.

– Er Odd den største utfordreren?

– Ja, de har hatt størst kontinuitet på trener- og spillersiden. Jeg tror de fort kan bli vanskelig å ha med å gjøre.

2. ODD

Eliteserietipset, 2. plass: Odd

Har ikke gjort de store endringene i troppen, og jeg tror Dag Eilev Fagermo vinner nok en medalje med sitt solide mannskap. Det blir viktig for Fagermo at han unngår for mye skader på sine viktigste spillere, for vi så hvor sårbare de var på høsten i fjor da Samuelsen og Nordkvelle hanglet. Jeg håper også vi får se Zekhnini skadefri denne sesongen og at han oftere er på sitt beste nivå, for da er han en berikelse for alle oss som elsker Eliteserien. Fagermo sier selv at han aldri har trent laget sitt hardere, og at han aldri har hatt en bedre tropp. Det er ingen andre av utfordrerne til Rosenborg som har hatt den samme kontinuiteten som Odd har hatt, og det er en av flere grunner til at Odd kommer nærmest Rosenborg i år.

Dette tenker klubben selv om tipset:

Steffen Hagen:

– Det er hyggelig at TV 2 har troen på oss, men nå er dette kanskje sagt før tapet mot Start i forrige treningskamp ... Neida, men vi tror på sølv vi også. Det er små marginer, men i en skikkelig god sesong er vi uten tvil kapable til å ta den medaljen. Men vi går jo ikke for gullet når RBK er med. De var 20-25 poeng bedre enn oss i fjor, og det er nok for langt opp til trønderne.

Midtstopperbautaen trekker frem skuddvillige Fredrik Nordkvelle som årets joker.

– Han kan fort bli den av midtbanespillerne med flest mål av samtlige. Han har sett bra ut i vinter, og skuddfoten er stilt inn.

3. Molde

Eliteserietipset, 3. plass: Molde

I fjor trodde jeg Molde skulle være mye nærmere Rosenborg enn de 24 poengene de endte bak til slutt, men det var rett og slett en meget skuffende sesong fra Solskjær og Molde. Nå er Dempsey hentet tilbake og jeg tror Molde kommer til å prestere bedre i år. Sigurdarson rapporteres å være i storform, og hvis han nærmer seg sitt beste nivå har de av de beste spillerne i Eliteserien. Karlsson er det også store forventninger til, og jeg synes egentlig de har god dekning i frontleddet. Hussain blir viktig på midtbanen, og så må de få orden på forsvaret sitt. Der var det mye rart i fjor, og det var hovedgrunnen til at de presterte såpass svakt som de gjorde.

Dette tenker klubben selv om tipset:

Ruben Gabrielsen:

– Det er helt greit å bli satt opp på tredjeplass. Davy Wathne og Jesper Mathisen er to karer jeg ikke er ivrig på å krangle med. Da blir det bare masing. Men RBK på topp, Odd bak der og så Molde? Ja, det er helt fair. Men RBK er gode, og på papiret bør de vinne serien, men vi kan slå dem! Ting er aldri for tøft. Leicester vant Premier League, og var det for tøft? Nei. Vi er med i Eliteserien for å vinne.

4. Sarpsborg 08

Eliteserietipset, 4. plass: Sarpsborg

Har den jevneste stallen i Eliteserien, og jeg tror de forbedrer sin 6.plass fra i fjor. Ikke bare har de en jevn og god stall, men nå har de også meget gode spillere i hvert ledd. Ernemann er reist til Stavanger, men Zachariassen er hentet inn fra Nest-Sotra, og han har vært deres beste spiller denne oppkjøringen. Thomas Berntsen ser nok en gang ut til å ha truffet på en av sine signeringer fra lavere divisjoner, og derfor tror jeg ikke Ernemann blir savnet på den sentrale midtbanen. Rosted er en annen spiller Berntsen har hatt suksess med fra lavere divisjoner, og han blir deres viktigste spiller i år. En meget spennende midtstopper! Lindberg hadde jeg store forventninger til i fjor, men jeg synes ikke han klarte å levere stabilt nok. Han har vært veldig god siste måneden, og jeg håper både han og Trondsen leverer stabilt og godt, for da er Sarpsborg et meget underholdende fotballag! Se også opp for Krepin Diatta, som kan ha den offensive x-faktoren Sarpsborg har søkt.

Dette tenker klubben selv om tipset:

Geir Bakke:

– Vi takker og bukker for at kompetente fagfolk innafor fotballen har trua på oss. Dette er gøy, og vi setter pris på det, men jeg synes de tar voldsomt i, når de plasserer oss så langt opp!

Bakke har likevel et håp om medalje for sitt mannskap.

– Det er små marginer, så det er lov å håpe. Klarer vi å holde troppen skadefri, og får en ok inngang på sesongen, så er alt mulig. Men da det var igjen to runder av fjorårets serie, så kunne vi bli alt fra nummer to til nummer ni, og det sier litt om hvor tett det er. Jeg tror serien kommer til å være det i 2017 også.

5. Strømsgodset

Eliteserietipset, 5. plass: Strømsgodset

Strømsgodset kommer til å være involvert i det kobbelet av laget som kommer bak Rosenborg, og der kommer det til å bli veldig jevnt. Skullerud har et mannskap som er gode nok til å ta medalje, men jeg tror ikke det holder hele veien inn. Jeg tror Skullerud trenger litt mer tid, og jeg synes det er usikkert hvor solide de blir defensivt. Engblom og Pedersen er et meget spennende spisspar, og så har de Tagbajumi i bakhånd som et annet meget godt alternativ. På midtbanen blir Hauger ekstremt viktig, for her skal Abu og Boateng erstattes. Parr er tiltenkt en kantrolle, men jeg liker han best som back. Grunnen til at ikke han spiller back er at der er Ringstad hentet inn, og det er selvfølgelig en spennende signering. I midtforsvaret er det Glesnes som skal styre troppene, og han er også valgt som lagets kaptein.

Dette tenker klubben selv om tipset:

Tor Ole Skullerud:

– Det tipset høres forholdsvis fornuftig ut. Jeg er realist i forhold til våre målsetninger, og jeg ser tre lag som er sterke i toppen, med Molde, RBK og Odd. Jeg tenker at det er helt greit at vi er bak der. Vi har mye nytt som skal sette seg, og det blir spennende å se hvor lang tid vi bruker på det.

Skullerud trekker frem en mulig joker i år.

– Dersom Tokmac Nguen får ut sitt høyeste nivå, så er han en av de beste spillerne i Eliteserien. Nguen har et fantastisk nivå på sitt beste, og hvis han klarer å stabilisere det, så blir det spennende. Men vi har mange spennende spillere i laget, og jeg har forventninger om at vi kommer til å skåre mye mål.

6. Vålerenga

Eliteserietipset, 6. plass: Vålerenga

Vålerenga er et av de lagene som ser mest spennende ut offensivt, men hvor gode er de defensivt? Nakkim og Tollås er førstevalgene i midtforsvaret, men jeg savner en skikkelig forsvarssjef i dette laget, eventuelt en ny Kjetil Wæhler. Backene deres bør passe Ronny Deila veldig bra, for både Lundstrøm og Lindkvist er gode offensivt. Om Lindkvist skal hangle like mye som tidligere er Juklerød et meget godt alternativ på backen, i tillegg til at jeg tror Juklerød vil få mye spilletid i angrepet til Deila også. Men det kan bli vanskelig å spille seg til fast plass i angrepet, for der er det mye gode spillere nå... Moa, Keita, Zahid og Finne er vel de som blir valgt når alle er friske, og det er ingen lag som gleder seg til å møte den gjengen! Finne har vært strålende for Vålerenga i vinter som venstrekant, og kan Moa holde seg skadefri kommer vi til å se mye mål for Ronny Deilas mannskap i år. Se også opp for Agyiri, som kan bli en av de virkelig store profilene hos Vålerenga og i Eliteserien i år! Jeg har troa på at Deila får til noe meget spennende med Vålerenga, men jeg tror han trenger litt mer tid, og et mer solid forsvar.

SPENT: Odds trener Dag Eiliv Fagermo.
SPENT: Odds trener Dag Eiliv Fagermo. Foto: Junge, Heiko

Dette tenker klubben selv om tipset:

Christian Grindheim:

– Dette er en logisk plassering av TV 2, med tanke på hvor vi havnet i fjor, så får vi bare se hvordan det hele går. Vi har flere å velge mellom der fremme, og vi kommer uten tvil til å skåre flere mål i år. Vi har fått inn Bård Finne, som er veldig bakromshissig, det trengte vi, og vi kan forvente flere mål av «Moa».

Grindheim er ikke skremt etter at Vålerenga tapte 1-2 mot Kongsvinger i sesongoppkjøringens siste kamp for hovedstadslaget.

– Det er veldig bra at vi fikk oss en smell der. Da ser vi at dersom vi senker oss tyve prosent fra vårt vanlige nivå, så kan vi tape mot alle.

Jespers tabelltips 2017

1. RBK
2. Odd
3. Molde
4. Sarpsborg
5. Godset
6. Vålerenga
7. Brann
8. FK Haugesund
9. Tromsø
10. Viking
11. LSK
12. AaFK
13. Sogndal
14. Kristiansund
15. Stabæk
16. Sandefjord