Kaggestad: – Inge Andersen var ikke en samlende leder

TV 2-ekspert Johan Kaggestad har forståelse for at Inge Andersen fratrer sin stilling som generalsekretær i Norges idrettsforbund (NIF) etter å ha blitt bedt om å slutte.

Mandag kveld kom meldingen om at generalsekretær Inge Andersen er ferdig i Idrettsforbundet etter 13 år i jobben.

TV 2-ekspert Johan Kaggestad synes avgjørelsen om å bytte ut Andersen var riktig.

– Han har vært kontroversiell og har etter min mening ikke vært en samlende leder av Norges idrettsforbund, sier Kaggestad til TV 2 Sporten, og fortsetter:

– Jeg mener at Inge Andersen verken har vært en samlende leder eller skapt entusiasme. Da er det på tide å gjøre noe annet, mener eksperten.

Se hva Inge Andersen selv sa om avgangen i videovinduet øverst!

– Kom som en liten overraskelse
Forrige uke uttalte idrettspresident Tom Tvedt at Inge Andersen skulle få fortsette i stillingen. Bare noen dager senere kom altså kontrabeskjeden.

– Derfor kom det som en liten overraskelse, for etter styremøte forrige uke sa jo Tom Tvedt at Andersen skulle få fortsette. Derfor er det jo litt overraskende at Andersen fratrer stillingen. Men jeg tror dette var en nyttig fratredelse for å få mer fart på norsk idrett, poengterer han.

Mange mener at åpenhetsdebatten ble det som til slutt felte Andersen. Blant annet nektet den nå avgåtte generalsekretæren å opplyse om forbundets enorme pengebruk under Sotsji-OL i 2014.

– Sotsji-utgiftene kan bli offentliggjort
Kaggestad tror nå disse utgiftspostene kan bli offentliggjort.

– Jeg har aldri opplevd at Inge Andersen var tydelig og åpen overfor organisasjonen. Nå er det er opp til styret i Idrettsforbundet å frislippe utgiftene under Sotsji-OL. Dette er en mulighet nå siden Inge Andersen la lokk på den type informasjon, oppsummerer Kaggestad.

Nå er TV 2-eksperten spent på hvem som erstatter Andersen i sjefstolen.

– Tom Tvedt sa i pressemeldingen at de trenger en som kan inspirere og skape liv i organisasjonen. Man trenger en person som er god til å delegere og la folk løse sine ansvarsområder. De trenger en leder som kan inspirere, og ikke bare kontrollere. Jeg føler at det under Andersen var for mye kontroll og for lite inspirasjon, mener Johan Kaggestad.