LAGKOMPISER: Pawel Cibicki, i midten, har lite til overs for Åge Hareide. Her ved siden av Erik Johansson og Rasmus Bengtsson.
LAGKOMPISER: Pawel Cibicki, i midten, har lite til overs for Åge Hareide. Her ved siden av Erik Johansson og Rasmus Bengtsson. Foto: Hillergren, Andreas

– Jeg hadde ikke engang hilst på Hareide om jeg traff ham

Pawel Cibicki var 20-åringen som hjalp Åge Hareides Malmö til ligatittelen. Det var før forholdet surnet.

I 2014 spilte 20 år gamle Pawel Cibicki 21 kamper i Allsvenskan for Malmö-laget som vant ligatittelen.

Sommeren etterpå falt han i unåde hos Hareide, og høsten 2015 fikk Cibicki bare en kamp for de lyseblå.

Forholdet de to mellom er ikke akkurat det beste.

– Helt ærlig hadde jeg ikke engang hilst på ham om jeg hadde møtt ham. Såpass er det, sier Pawel Cibicki til Aftonbladet.

– Langt fra sannheten

Han hevder at Hareide løy da han gikk ut i pressen og hevdet at Cibicki og lagkamerat Simon Kroon hadde bedt om å få forlate kubben.

– Folk får tenke seg om når de går til sportssjefen og sier at de vil forlate klubben. Det er ikke akkurat slik at Real Madrid vil kjøpe dem. Ingen vil det, sa Hareide til Sydsvenskan den gangen.

– Det var absolutt ikke slik. Det er langt fra sannheten. At han siden sa det i media, det får han stå for. Han likte kanskje å snakke i media for å frem ting som ikke stemte. Han visste jeg ikke ville snakke, sier Cibicki.

– Det var ikke rett. Han gikk ut mot meg og Kroon ganske hardt. Det var mer personlig mellom oss. Det var kanskje noe jeg sa han ikke likte. Jeg var bare ærlig og sa det som det var, sier Cibicki til Aftonbladet.

Revansj

Han vil imidlertid ikke gå inn på hva det var han sa som kan ha gjort Hareide misfornøyd.

Hareides posisjon med Champions League-suksess og ligatitler gjorde ham uangripelig sier Cibicki.

Angriperen ble utlånt fra Malmö til Jönköpings Södra til tross for at Hareide forlot klubben.

Der gjorde han ti mål på 26 kamper, og er nå blitt en viktig brikke for U21-landslaget.

– Klart det er en revansj. Alle har hatt motgang. Jeg hadde min då, og syns at jeg håndterte den bra. Jeg fikk vist alle at det feil, sier Cibicki.