MIDTSTOPPERE: Gustav Valsvik, Håvard Nordtveit og Even Hovland på trening på Windsor Park. Alle starter mot Nord-Irland.
MIDTSTOPPERE: Gustav Valsvik, Håvard Nordtveit og Even Hovland på trening på Windsor Park. Alle starter mot Nord-Irland. Foto: Pedersen, Terje

Berge vraket – her er hele det norske laget

Lars Lagerbäck overrasker med laguttaket.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er det norske laget mot Nord-Irland:

Rune Almenning Jarstein

Omar Elabdellaoui, Even Hovland, Gustav Valsvik, Jørgen Skjelvik.

Moi Elyounoussi, Håvard Nordtveit, Stefan Johansen, Tarik Elyounoussi.

Alexander Søderlund, Joshua King

NFF har nå bekreftet TV 2s melding fra tidligere søndag.

Det betyr at Sander Berge, som alle trodde var inne på laget, er benket til fordel for Håvard Nordtveit.

– Det er veldig overraskende. Sander Berge spiller fast i sitt klubblag og har levert godt i hjemlig liga og Europa. Han har i tillegg vært meget god på de åpne treningene. Nordtveit er rusten. Han har ikke spilt på lang, lang tid, sier TV 2-ekspert Jesper Mathisen.

– Nordtveit har ikke vært dårlig, og det er ikke noe i veien med det fysiske. Han blir nok valgt fordi han kanskje er enda bedre i det defensive, mens Sander Berge har mer å by på offensivt. Likevel syns jeg det er rart.

I tillegg har også Tarik Elyounoussi fått plassen på venstrekanten. og med det tatt plassen til Jo Inge Berget. Berget virket å ha fått plassen, men også Elyounoussi har vært drillet i den posisjonen på trening.

– At Tarik starter er ingen stor bombe. Han har fått mye skryt av Lars Lagerbäck. Det har vi selv hørt. Han har i tillegg blitt prøvd på begge vingene, sier Mathisen.

Malmö FF melder på sine nettsider at Berget har fått problem med lysken, og at han ikke er tilgjengelig for kamp.

– Norges medisinske team kan akkurat nå ikke bedømme graden av muskelskaden mer enn at den har såpass stor påvirkning at han ikke kan spille kveldens kamp, sier MFFs fysioterapeut Jesper Robertsson.

Midtstopperplassen har vært en av plassene det har vært knyttet størst spenning til før svenskens første kamp som landslagssjef, men valget har falt på de to sogningene.

Valget av Hovland har virket ganske sikkert, spørsmålet har vært hvem som skal spille sammen med ham.

Passer kampbildet

Det ble altså Gustav Valsvik.

– Han har vært god på trening hele uken. Det er ingen overraskelse at det er han som blir valgt, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

23-åringen fra Vik i Sogn får dermed sin første landskamp.

– Lagerbäck har vært fornøyd med både han og Fredrik Semb Berge denne uken, men Nord-Irland kommer med enorm kraft og styrke på dødball. Det er ingen som er sterkere enn Gustav Valsvik der. Han er valgt ut fra kampbildet, sier Mathisen.

– I tillegg er han en spiller som spiller hver uke for Eintracht Braunschweig som jakter opprykk til Bundesliga. Han er blitt en helt annen spiller enn han var i Strømsgodset. Han er bedre trent, har fått mer muskler og er en formsterk spiller.

Drillo har omtalt forsvaret som Lars Lagerbäcks største utfordring.

Nå blir det Valsvik som erstatter Vegard Forren, den eneste spilleren fra forrige VM-kvalifiseringskamp som aktivt er vraket av Lagerbäck. I tillegg er altså Jo Inge Berget benket.