Nederland-sjefen risikerer sparken etter fiaskokamp

Nederlands landslagssjef Danny Blind er kalt inn på teppet etter 0-2-tapet som fort koster nasjonen en plass i neste års fotball-VM.

Det nederlandske fotballforbundet er alt annet enn fornøyd med innsatsen borte mot Bulgaria.

– På en kveld der bokstavelig talt ingenting gikk riktig, tapte Nederlands lag 0-2 mot Bulgaria. Det var et smertefullt tap i Sofia, der Nederlands sjanse til å kvalifisere seg til VM ble redusert, heter det i en pressemelding fra forbundet.

Øverst ser du scoringene fra kampen

Den stolte fotballnasjonen risikerer å gå glipp av sitt andre strake mesterskap. Dermed spøker det for Blinds jobb.

– Det er åpenbart at vi må snakke sammen. Kanskje får vi raske svar, kanskje ikke. Men vi må ta oss god tid. Det kommer ikke noe godt fra å forhaste seg, sier Jean-Paul Decossaux, kommersiell direktør i forbundet, til nyhetsbyrået ANP.

Etter tapet i Bulgaria ligger Nederland på fjerdeplass i gruppe A, der kun vinneren er sikret VM-plass.

Frankrike topper tabellen foran Sverige og Bulgaria. For nederlenderne skiller det seks poeng opp til tabelltoppen.

Blind har fått mye kritikk for at han startet med 17-åringen Matthijs de Ligt i forsvaret. Unggutten var negativt involvert i begge scoringene og ble byttet ut i pausen. De Ligt har bare spilt to Eresdivisie-kamper fra start for Ajax før han fikk debuten på landslaget.

– Avgjørelsen om å starte med de Ligt viser hvor uerfaren, og våger jeg si det, arrogant Blind er, skriver journalisten James Rowe som følger nederlandsk fotball tett.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2