TV 2s ekspert er nådeløs:

Spillerbørs: – Flesteparten av pasningene hans var til en nord-ire - med hendene (!)

Jesper Mathisen kommer med sine vurderinger av Lars Lagerbäcks gutter, og kårer mannen som spilte et kvartertil Norges beste.

Se scoringene som senket Norge i vinduet øverst. Video fra Eurosport Norge!

Nord-Irland - Norge 2-0

Norges VM-kvalifiseringskamp mot Nord-Irland søndag kveld endte med braktap og 0-2 i hatten i Lars Lagerbäcks debut.

Les også: Fiaskostart for Lagerbäcks Norge

TV 2s ekspert Jesper Mathisen var til stede i Belfast, og leverer her sin spillerbørs for det norske laget.

Dette er TV 2-ekspertens børs:

Rune Almenning Jarstein 4
Kan ikke lastes for noen av målene, og har lite å gjøre utenom disse. Får ingen hjelp av forsvaret han har foran seg på målene, og det må være fryktelig frusterende. Trygg og god med beina.

Omar Elabdellaoui 3
Er som alltid ivrig på å komme fremover i banen, og får også slått et par brukbare innlegg. Dessverre var Nord-Irland for sterke i luftrommet, så det ble ingenting annet enn ufarlige avslutninger fra spissene våre. Kunne vært enda tøffere i presset sitt til tider, men får heller ikke all den hjelpen han trenger av de foran seg.

Even Hovland 3
Lar Jamie Ward få den halvmeteren han trenger på 1-0 etter 2 minutt. Altfor passiv i sitt press, og marerittstart for Hovland og det norske laget. Veldig stor avstand til Valsvik på 2-0, men grunnen til det er at Nordtveit plutselig ligger nede som tredje stopper.

Gustav Valsvik 3
Får sin debut for A-landslaget, og han viser tydelig at han sliter når han blir utfordret på fart. På 0-2-målet er han en del av en backrekke som ser helt fryktelig ut. Nordtveit lå plutselig midt mellom Valsvik og Hovland, og det utnyttet Nord-Irland på det groveste.

Jørgen Skjelvik 4
Viser at han har stor fart, men får ikke brukt det til å skape ting fremover i banen. Spiller på det enkle. Anonym kamp.

Mohamed Elyounoussi 3
Helt usynlig ute på kanten i 1.omgang. Får ikke involvert seg, og de gangene han har ballen blir det som regel feilvendt. Hever seg litt i 2.omgang, men ikke nok.

Håvard Nordtveit 3
Ble overraskende valgt foran Sander Berge på den sentrale midtbanen. Nordtveit har én kamp som høyreback i 2017, mens Sander Berge har 16 kamper som sentral midtbane for Genk. Veldig upresis i 1.omgang, og merkelig opptreden på 0-2. Spiller seg opp i 2.omgang, og har et godt forsøk på frispark.

MEN: Den Nordtveit hadde flest pasninger til var vel Gareth McAuley? Og alle de pasningene kom med hendene... Hvorfor skal vi kaste langt når Nord-Irland har 3-4 fyrtårn som knuser alt av våre spillere i luften hver eneste gang?

Stefan Johansen 3
Ingen stor kamp fra vår nye kaptein. Vil mye, men det blir for upresist. Store avstander mellom ham og Nordtveit på den sentrale midtbanen gjør at det blir trøbbel for det norske forsvaret. Er også Johansen som slår bort ballen på midtbanen før 0-2, men det var flere andre på det norske laget som må ta skylden for det baklengsmålet...

Tarik Elyounoussi 3
Ble valgt som venstrekant siden Jo Inge Berget fikk problemer med lysken. Var veldig lite involvert, og ble ikke spilt god av sine lakgkamerater. Hvorfor ble banens minstemann brukt som oppspillspunkt flere ganger i 1.omgang? På trening har de trent på den lange pasningen fra Hovland til Berget, men når Berget ikke ble klar så kan vi jo ikke fortsette å slå den samme pasningen til en spiller som er langt dårligere i lufta? Byttet ut med Mats Møller Dæhli etter 53 minutter.

Alexander Søderlund 4
Løper og kjemper slik han alltid gjør, men han får veldig lite til mot noen veldig robuste stoppere hos Nord-Irland. Fantastisk forsøk på volley med venstrebeinet etter 27 minutt i tverrligger, men utenom det var det lite han fikk til.

Joshua King 3
Har vært fantastisk i Premier League den siste tiden, men i kveld fikk han veldig lite til. Ikke lett å spille spiss på et lag som nærmest skaper null og niks fremover på banen. Vi fikk ikke brukt Kings styrker. Det ble en kamp på de nord-irske stoppernes premisser. Vil mye og løper mye, men ikke i nærheten av store sjanser eller scoring.

Norges beste:
Sander Berge. Viser at han selvfølgelig skal være i startoppstillingen til dette landslaget. Glir forbi motspillere som den største selvfølgelighet. Har en ro med ballen som ingen av de andre sentrale midtbanespillerne. Både han og Mats Møller Dæhli er er noe av det mest positive på en mørk kveld.

Få reaksjoner direkte etter kamp her!

Har du fått med deg disse klippene?