Anders Aukland (44) vant etter fiskebeinsspurt

Langrennsveteran Anders Aukland (44) gikk til topps i Årefjällsloppet etter å ha slått lagkamerat Tord Asle Gjerdalen i en rivende fiskebeinsspurt.

Årefjällsloppet gikk over 50 kilometer fra Vålådalen til Edsåsdalen i Jämtland, og det ble staket nesten hele veien. De siste 50 meterne måtte derimot løperne ut i god gammel dags fiskebein, og der viste Aukland at de gamle er best. Han fikk så vidt slengt tåa foran.

Se den herlige spurten øverst! Video med tillatelse fra NRK.

Svenske Oskar Kardin tok tredjeplassen. Gjerdalen økte derimot ledelsen sin i Ski Classics-sammendraget med to renn igjen.

– Jeg er glad for å være på toppen igjen. Det er første gang jeg vinner i år, og en del år siden sist jeg vant dette løpet. Jeg viste at jeg hadde muligheter siden jeg hadde bra ski. Jeg viste at det ville bli en hard, men ingen rask spurt, sa 44 år gamle Aukland i seiersintervjuet til arrangøren.

Lagkamerat Gjerdalen var ikke den som deppet av å bli slått av en gammel mann.

– Jeg hadde veldig gode og ski, og det var derfor jeg kunne være med å kjempe om seieren. Han er gammel, men fortsatt sterk, slo Gjerdalen fast.

Tungt for Pedersen
Aukland vant også Årefjällsloppet i 2013. Da delte han seieren med broren Jørgen etter å ha kommet i mål hånd i hånd.

Morten Eide Pedersen fikk tidlig et godt forsprang lørdag, men det ble for tungt å være "brøytebil" etter at han tok igjen de beste kvinnene som startet først.

Gjeitnes meldte seg på
I kvinneklassen ble det minst like spennende. Britta Johansson Norgren og Katerina Smutna syntes å kjempe om seieren, men bakfra kom Kari Vikhagen Gjeitnes med en rivende spurt. Hun startet bakken langt bak de andre.

Den svenske lederen klarte derimot å holde unna i fiskebein. Hun vant foran Smutna, mens Gjeitnes måtte nøye seg med tredjeplassen. Norgren økte med det sin ledelse i Ski Classic-sammendraget.

(©NTB).