SJEF: Petter Northug  jr.  er  ikke fornøyd med jobben  som  sjefen, Vidar Løfshus, gjør. Her  er  de to under  verdenscupen i Canda - i fjor 
SJEF: Petter Northug jr. er ikke fornøyd med jobben som sjefen, Vidar Løfshus, gjør. Her er de to under verdenscupen i Canda - i fjor  Foto: Junge, Heiko

Northug-Løfshus-bråket: – Det er rett og slett en maktkamp

Odd-Bjørn Hjelmeset ber sportssjef Vidar Løfshus om å gå i seg selv og slutte fred med Petter Northug  jr.

– Det er rett og slett en maktkamp som pågår. Løfshus vil vise hvem som bestemmer. Han ønsker nok også innerst inne at Northug skal komme tilbake på landslaget slik at de får mer kontroll på ham. Petter Northug jr. på sin side er ikke fornøyd med den jobben Løfshus gjør og vil helst ikke snakke med ham, sier Hjelmeset.

I dag meldte også VG at kontrakten til Løfshus i det stille er forlenget til våren 2019.

Kritikk

Den siste tids uro mellom de to startet før VM i Lahti da Northug ikke fikk gå sprinten under verdenscupen i Falun, det fortsatte med at Northug kritiserte Løfshus da han i forkant av VM påsto at Therese Johaugs dopingsak var medias skyld.

Northug mente også at Emil Iversen burde fått gått 15 km i Lahti. Det fortsatte med at Northug ble vraket til verdenscupavslutningen i Canada og det toppet seg etterpå da Northug hevdet at Løfshus burde gå.

Bare tapere

TV 2s langrennsekspert beskriver de to kamphanene som rappkjeftede trøndere. Bråket mellom de to startet i en god tone, men tonen har etterhvert blitt amper, mener han.

– Konsekvensen er at de begge blir sure på hverandre og at de ikke evner å møtes for å skvære opp, og da har vi bare tapere og ingen vinnere.

– Utviser Vidar Løfshus godt lederskap?

– Vidar har gjort mye bra, men jeg synes at han burde gå i seg selv og heller snakke med enn om Petter.

– Hva betyr en slik feide for norsk langrenn?

– Dette er selvsagt ikke bra. De to bør snarest sette seg sammen, lufte ut og finne den beste måte å samarbeide på, sier Odd-Bjørn Hjelmeset.