Ekspertene spår sesonginnspurten: – 17 (!) poeng mellom Tottenham og Arsenal. Rød duell om Mesterliga-plass

TV 2s ekspertpanel har tatt frem spåkulen og spådd resultatet i topplagenes gjenstående kamper.

Se TV 2s ukesferske intervju med José Mourinho i videovinduet øverst!

Premier League går nå inn i sine to siste måneder, og det gjenstår ni, ti eller elleve kamper for samtlige klubber.

I den anledning har TV 2s Premier League-eksperter Brede Hangeland, Erik Thorstvedt, Petter Myhre og Trevor Morley sett inn i glasskulen og forsøkt seg på den umulige jobben det er å spå utfallet av de gjenstående kampene i topp og bunn av tabellen.

Se Premier League igjen i helgen - med Liverpool-Everton som første kamp - lørdag fra 13.00 på Premier League på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium!

Spådommene danner grunnlaget for et endelig tabelltips ved sesongslutt, og når det gjelder det totale utfallet i toppen er ekspertene helt enige:

Chelsea blir mestere, mens Manchester City og Tottenham kaprer de to direkte Mesterliga-plassene.

Om den fjerde plassen er det dog uenighet i den klassiske duellen mellom Liverpool og Manchester United. Premier League-ekspert Trevor Morley tror Manchester United sniker seg inn foran sine rivaler fra Merseyside.

Trevor Morleys tips:

1. Chelsea, 19 p (69 til 88):
Crystal Palace h (S), Man. City h (T), Bournemouth b (U), Man. Utd. b (T), Southampton h (U), Everton b (T), Middlesbrough h (S), WBA b (S), Sunderland h (S) + Watford h (S).

2. Man. City, 26 p (57 til 83) Arsenal b (S), Chelsea b (S), Hull h (S), Southampton b (U), Man. Utd. h (U), Middlesbrough b (S), Crystal Palace h (S), Leicester h (S), Watford b (S) + WBA h (S).

3. Tottenham, 22 p (59 til 81)
Burnley b (S), Swansea b (S), Watford h (S), Bournemouth h (S), Crystal Palace b (S), Arsenal h (U), West Ham b (U), Man.Utd. h (U), Hull b (S) + Leicester b (U).

4. Man. Utd., 25 p (52 til 77)
WBA h (S), Everton h (S), Sunderland b (U), Chelsea h (S), Burnley b (S), Man. City b (U), Swansea h (S), Arsenal b (U), Tottenham b (U), Crystal Palace h (S) + Southampton b (S).

5. Liverpool, 19 p (56 til 75)
Everton h (S), Bournemouth h (S), Stoke b (U), WBA b (U), Crystal Palace h (S), Watford b (S), Southampton h (U), West Ham b (U), Middlesbrough h (S)

6. Arsenal, 22 p (50 til 72)
Man City h (T), West Ham h (S), Crystal Palace b (S), Middlesbrough b (U), Leicester h (S), Tottenham b (U), Man. Utd. h (U), Stoke b (S), Everton h (U) + Southampton b (S), Sunderland h (S).

7. Everton,14 p (50 til 64)
Liverpool b (T), Man. Utd. b (T), Leicester h (S), Burnley h (S), West Ham b (T), Chelsea h (S), Swansea b (U), Watford h (S), Arsenal b (U)

– De har et voldsomt momentum nå, med sin ubeseirede rekke i ligaen, og de blir sterkere og sterkere. I praksis er de to lagene omtrent likt i øyeblikket, med de to hengekampene, og dette kommer til å bli jevnt, men det er noe ved Manchester United nå. De har Zlatan, som har fått en liten pause og som kommer til å gjenvinne formen, og jeg begynner igjen å få den riktige følelsen når jeg ser på José nå, sier den tidligere Premier League-spissen.

Hva tror du? Ta diskusjonen på våre Facebook-sider!

Myhre tror Mourinho vil prioritere Europaligaen
Engelskmannens kollega i ekspertpanelet, Petter Myhre, tror Morley kan få rett, men har selv mest tro på Liverpool når det gjelder 4. plassen. Det begrunner han med de røde djevlenes posisjon i Europaligaen.

– Med mindre det skjer noe i de nærmeste tre-fire kampene i den retning at lagene foran og rundt United går på smeller, så tror jeg Mourinho tenker at den greieste veien til Mesterligaen er via Europaligaen. Da får han også en tittel i tillegg, noe som er viktig både for Manchester United som klubb og for en mann som lever av titler på CVen, sier Myhre.

Kampprogrammet spiller også inn, og spesielt kombinasjonen mellom Europaliga-datoene og de tøffe kampene i hjemlig serie.

– Hvis de går hele veien til finalen i Europa, så møter de de andre topplagene i forbindelse med kamper i midtuken, og da må Mourinho fort bortprioritere noe. Jeg tror ikke han kommer til å gjøre det, gitt at det ikke skjer noe i de neste Premier League-rundene, sier Myhre.

Dersom Manchester United går til finalen i Mesterligaen, skal de på veien spille helgekamper mot Chelsea hjemme, Burnley borte, Arsenal borte og Tottenham borte i de samme ukene som de har spilt Europaliga-kamper på torsdager.

– Mourinho havner i en skvis, og det har jeg tatt utgangspunkt i når jeg har tippet. Prestasjonsmessig har de vist over lang tid nå at de er gode nok til å havne i topp fire, men her må de sannsynligvis velge noe. Samtidig kan Liverpool gå «all in» i alle de kampene de har igjen i ligaen, sier Myhre.

Morley deler oppfatningen, og tror Mourinho får en utfordring i ligaen når han samtidig skal prøve å vinne en europeisk turnering. Han erkjenner også at Liverpool på papiret har et enklere program enn rivalene, men spår potensielle bananskall flere steder.

– I teorien bør de være favoritter til fjerdeplassen om en ser på kampene, men de skal til Stoke, WBA, Watford og West Ham. Det kan være kamper som for motstanderen ikke betyr noe, men for Liverpools del blir de nøkkelkamper.

Perfekt duell om man ser med «norske øyne»
Brede Hangeland tenker på flertallet av norske supportere når han analyserer kampen om den fjerde plassen i Mesterligaen.

– Jeg er rimelig overbevist om at Chelsea, Tottenham og Manchester City blir en, to og tre, og sett med norske øyne er det jo da de to største klubbene som kjemper om den gyldne fjerdeplassen. Det blir et enormt spennende moment nå i innspurten, og det blir et bikkjeslagsmål, sier han.

Hangeland ser også frem til å få rede på hvilke prioriteringer Mourinho gjør når det skal balanseres kamper både i hjemlig og europeisk sammenheng.

– Dette blir en tøff prioritering for José Mourinho. De må vinne hele Europaligaen for å kvalifisere seg den veien, så sånn sett er det kanskje mer safe å gå «all in» for å få fjerdeplassen i ligaen, sier han.

Hva tror du? Ta diskusjonen på våre Facebook-sider!

Petter Myhres tips:

1. Chelsea, 22 p (69 til 91):
Crystal Palace h (S), Man. City h (U), Bournemouth b (U), Man. Utd. b (U), Southampton h (S), Everton b (U), Middlesbrough h (S), WBA b (S), Sunderland h (S) + Watford h (S).

2. Tottenham, 26 p (59 til 85)
Burnley b (U), Swansea b (S), Watford h (S), Bournemouth h (S), Crystal Palace b (S), Arsenal h (S), West Ham b (S), Man.Utd. h (S), Hull b (S) + Leicester b (U).

3. Man. City, 26 p (57 til 83)
Arsenal b (S), Chelsea b (U), Hull h (S), Southampton b (U), Man. Utd. h (S), Middlesbrough b (S), Crystal Palace h (S), Leicester h (S), Watford b (S) + WBA h (S).

4. Liverpool, 21 p (56 til 77)
Everton h (S), Bournemouth h (S), Stoke b (U), WBA b (U), Crystal Palace h (S), Watford b (S), Southampton h (S), West Ham b (U), Middlesbrough h (S)

5. Arsenal, 25 p (50 til 75) Man City h (T), West Ham h (S), Crystal Palace b (S), Middlesbrough b (S), Leicester h (S), Tottenham b (T), Man. Utd. h (U), Stoke b (S), Everton h (S) + Southampton b (S), Sunderland h (S).

6. Man. Utd., 23 p (52 til 75) WBA h (S), Everton h (S), Sunderland b (S), Chelsea h (U), Burnley b (S), Man. City b (T), Swansea h (S), Arsenal b (U), Tottenham b (T), Crystal Palace h (S) + Southampton b (S).

7. Everton, 11 p (50 til 61) Liverpool b (T), Man. Utd. b (T), Leicester h (S), Burnley h (S), West Ham b (T), Chelsea h (U), Swansea b (U), Watford h (S), Arsenal b (T)

Alle er enige om at Arsenal faller utenfor - 17 (!) poeng kan skille
En ting det dog er bred enighet om er at Arsenal faller utenfor topp fire. Når en legger sammen alle Erik Thorstvedts resultattips, skiller det hele åtte poeng opp til 4. plassen og 16 (!) til erkerival Tottenham for Arsène Wengers lag ved 38 kamper.

– Det høres veldig mye ut, og en ting er i hvert fall sikkert: Dette tipset kommer ikke til å bli helt rett. Det eneste jeg kan garantere er at jeg ikke får alt riktig. Så det får være trøsten for Arsenal-fansen. Samtidig har det skjedd så mange ganger at Tottenham har tenkt «nå skjer det, nå kommer vi foran Arsenal», men så kommer de på slutten og snyter dem for det. Og det kan selvfølgelig skje igjen i år, men da må de få ting tilbake på sporet først.

– Arsenal er virkelig nede i en dal, og hvis det skal skje så må de virkelig være mye bedre nå etter landslagspausen. Jeg vil gå så langt som å si at de nå må ta poeng fra Manchester City, for hvis ikke kan motløsheten begynne å bre seg igjen med en gang. Denne kampen vil bety mye, og på mange måter er det en «must win»-kamp for Arsenal. Hvis City slår Arsenal, så er løpet i hvert fall kjørt mellom de to, sier Thorstvedt.

Den tidligere landslagskeeperen spår Chelsea som overlegne mestere, med Tottenham, Manchester City og Liverpool på de tre neste plassene. For Manchester Uniteds del tipper Thorstvedt at Europaligaen er veien å gå for å sikre plass i Europas gjeveste selskap neste sesong.

– Jeg må innrømme om at jeg selv ikke satte opp en sluttabell på grunnlag av de tipsene her, men når det nå ble som det ble, så synes jeg det totalt sett høres noenlunde fornuftig ut, sier Premier League-eksperten.

– United er veldig vanskelige å slå, men det blir for mye uavgjort. De har kastet bort altfor mange poeng på å gjøre motstandernes keepere dritgode, så jeg tror de havner utenfor topp fire. Samtidig så tror jeg de vinner Europaligaen, og kommer seg inn i Mesterligaen på den måten, sier den tidligere Premier League-keeperen.

Hva tror du? Ta diskusjonen på våre Facebook-sider!

Thorstvedt er ikke den eneste som spår nedtur for Arsenal de neste to månedene, og den tidligere Tottenham-keeperen bemerker at ekspertkollega Brede Hangeland faktisk spår de røde fra Nord-London som nummer sju, hele 17 poeng bak Tottenham til slutt.

– Ja det høres jo veldig mye ut, men jeg har ikke regnet sammen dette her. Jeg har bare tippet resultater etter beste evne. Og jeg er helt overbevist om at Tottenham havner over Arsenal på tabellen til slutt. Det begrunner jeg både kvalitetsmessig, med det de leverer på banen, og ikke minst med den harmonien de har innad i klubben, sier Hangeland.

Den tidligere landslagskapteinen, som selv har spilt for to andre London-klubber, tror Wenger og hans lags tøffe tid langt ifra er forbi. Om hans resultattips går inn, tar de røde fra Nord-London kun elleve poeng på sesongens 14 siste kamper.

– Jeg tror Arsenal kommer til å slite herfra og inn. Det jeg baserer det på er trenden i laget, kombinert med at du hører så mye om støy og interne problemer. Når det er så jevnt som det er, så tror jeg det blir utslagsgivende opp mot de andre lagene som har mye mer harmoni i troppene sine. Trenersituasjonen er uavklart, et par av stjernespillerne har en uavklart situasjon og det er mye utenomsportslig fokus, sier Hangeland.

Selv spilte han åtte- og en halv sesong i Premier League, og bruker egne erfaringer til å begrunne tipset ytterligere.

Brede Hangelands tips:

1. Chelsea, 19 p (69 til 88):
Crystal Palace h (S), Man. City h (U), Bournemouth b (S), Man. Utd. b (U), Southampton h (U), Everton b (T), Middlesbrough h (S), WBA b (U), Sunderland h (S) + Watford h (S).

2. Man. City, 26 p (57 til 83) Arsenal b (S), Chelsea b (U), Hull h (S), Southampton b (U), Man. Utd. h (S), Middlesbrough b (S), Crystal Palace h (S), Leicester h (S), Watford b (S) + WBA h (S).

3. Tottenham, 22 p (59 til 81)
Burnley b (U), Swansea b (S), Watford h (S), Bournemouth h (S), Crystal Palace b (U), Arsenal h (S), West Ham b (S), Man.Utd. h (U), Hull b (S) + Leicester b (U).

4. Liverpool, 17 p (56 til 73)

Everton h (S), Bournemouth h (S), Stoke b (T), WBA b (U), Crystal Palace h (S), Watford b (U), Southampton h (T), West Ham b (S), Middlesbrough h (S)

5. Man. Utd., 20 p (52 til 72)
WBA h (U), Everton h (S), Sunderland b (S), Chelsea h (U), Burnley b (U), Man. City b (T), Swansea h (S), Arsenal b (S), Tottenham b (U), Crystal Palace h (S) + Southampton b (U).

6. Everton, 21 p (50 til 71)
Liverpool b (T), Man. Utd. b (T), Leicester h (S), Burnley h (S), West Ham b (S), Chelsea h (S), Swansea b (S), Watford h (S), Arsenal b (S)

7. Arsenal, 14 p (50 til 64)
Man City h (T), West Ham h (S), Crystal Palace b (U), Middlesbrough b (U), Leicester h (S), Tottenham b (T), Man. Utd. h (T), Stoke b (S), Everton h (T) + Southampton b (T), Sunderland h (S).

– Spesielt på slutten av sesongen er det en mental trøtthet i spillergruppen. Det er selvfølgelig den fysiske trøttheten, men den mentale er vel så viktig. Gruppen lengter etter ferie. Dette er noe som kan bli forsterket av den interne uroen. Så kan det selvsagt komme noen annonseringer snart, og de kan få ordnet opp i ting, men jeg tror de får en veldig tung innspurt, sier Hangeland.

Petter Myhre er den av ekspertene som har spådd størst poengfangst for Arsenal i innspurten, med 25 totalt, og på hans tips blir det kun målforskjellen som skiller dem og Manchester United på 5.- og 6. plass og kun to poeng opp til Liverpool på fjerde.

– De er ikke sjanseløse, men jeg tror alle lagene tar mye poeng og nå er det Arsenal som ligger dårligst an i utgangspunktet. Hvis de vinner de to utsatte kampene er de a jour med Liverpool, men jeg har alltid tenkt at det er bedre å ha de seks poengene i banken enn å ha de kampene til gode. Arsenal har det dårligste utgangspunktet og i tillegg har de prestert på det laveste nivået av topplagene, sier Myhre.

Premier League-eksperten tror også støyen rundt Arsène Wenger påvirker både klubben og spillerne.

– Det kan godt hende det kun er ubevisst, og spillerne vil sikkert ikke innrømme det selv, men prestasjonene de siste ukene tilsier at de er preget av det. Det er grunnen til at jeg mener de havner utenfor, men vi snakker om marginale forskjeller idet tipset som jeg har gitt. De og Manchester United er hakk i hæl på Liverpool, men et stykke bak de andre lagene, sier Myhre.

Hva tror du? Ta diskusjonen på våre Facebook-sider!

Alle ekspertene er enige om at premisset for øvelsen er vanskelig, i og med at ting kan endre seg fra kamp til kamp og uke til uke. Skader, karantener og andre utenomsportslige ting kan spille inn.

Erik Thorstvedts tips:

1. Chelsea, 21 p (69 til 90):
Crystal Palace h (S), Man. City h (T), Bournemouth b (S), Man. Utd. b (U), Southampton h (S), Everton b (U), Middlesbrough h (S), WBA b (U), Sunderland h (S) + Watford h (S).

2. Tottenham, 22 p (59 til 81)
Burnley b (U), Swansea b (U), Watford h (S), Bournemouth h (S), Crystal Palace b (S), Arsenal h (S), West Ham b (U), Man.Utd. h (S), Hull b (S) + Leicester b (U).

3. Man. City, 24 p (57 til 81)
Arsenal b (U), Chelsea b (S), Hull h (S), Southampton b (S), Man. Utd. h (U), Middlesbrough b (U), Crystal Palace h (S), Leicester h (S), Watford b (S) + WBA h (S).

4. Liverpool, 17 p (56 til 73)
Everton h (U), Bournemouth h (S), Stoke b (U), WBA b (T), Crystal Palace h (S), Watford b (S), Southampton h (S), West Ham b (S), Middlesbrough h (T)

5. Man. Utd., 17 p (52 til 69)
WBA h (S), Everton h (S), Sunderland b (S), Chelsea h (U), Burnley b (U), Man. City b (U), Swansea h (T), Arsenal b (U), Tottenham b (T), Crystal Palace h (S) + Southampton b (U).

6. Arsenal, 15 p (50 til 65)
Man City h (U), West Ham h (S), Crystal Palace b (U), Middlesbrough b (T), Leicester h (S), Tottenham b (T), Man. Utd. h (U), Stoke b (T), Everton h (S) + Southampton b (S), Sunderland h (T).

7. Everton, 14 p (50 til 64)
Liverpool b (U), Man. Utd. b (T), Leicester h (S), Burnley h (S), West Ham b (T), Chelsea h (U), Swansea b (S), Watford h (S), Arsenal b (T)

– Skal Tottenham spille uten Harry Kane? Akkurat nå er Liverpool uten Adam Lallana, men hva om det kommer skader eller karantener på Diego Costa, Eden Hazard, Sergio Agüero eller Zlatan Ibrahimovic? Disse tingene vil selvfølgelig forandre utgangspunktet forut for enkeltkamper, men disse lagene er presumtivt bedre enn de lagene de skal møte når de er skadefrie. Med unntak av Manchester United, så har de også stort sett kun ligaen å konsentrere seg om, selv om det kommer inn en semifinale i FA-cupen for fire av dem før sesongslutt, sier Petter Myhre.

Dersom tipsene går inn snakker man historisk høye poengsummer, og både Tottenham og Manchester City, som spås på enten 2.- eller 3. plass, spås poengsummer som forrige sesong ville vært godt nok til ligatittelen.

– Når man skal tippe topplagene, er det for meg rart å tippe at de skal dumme seg ut. Jeg har i mitt tips sagt at alle havner på en ganske høy poengsum, og det er fordi jeg mener de er favoritter i alle kamper. Det å plukke ut kamper der de kommer til å dumme seg ut er vanskelig før kampen skal spilles, sier Myhre.

TV 2s kommentator Øyvind Alsaker har ikke spådd resultater, men er enig med ekspertpanelet når det gjelder Mesterliga-plassene. Hans spådom er nemlig også at Liverpool kaprer Mesterliga-plass nummer fire, på bekostning av rivalene fra Manchester United.

KUN EN TROR DET ENDER SLIK: Zlatan Ibrahimovic hjelper Emre Can opp på Anfield i oktober.Kun en av TV 2s eksperter tror Manchester United avslutter sesongen over Liverpool.
KUN EN TROR DET ENDER SLIK: Zlatan Ibrahimovic hjelper Emre Can opp på Anfield i oktober.Kun en av TV 2s eksperter tror Manchester United avslutter sesongen over Liverpool. Foto: Dave Thompson

– Jeg tror topp fire blir som i dag. Chelsea er suverene og Tottenham sniker seg inn på 2.plass gitt at Kane kommer tilbake så raskt som antatt. Manchester City og Liverpool har en mye enklere finish i motsetning til Manchester United, som får to tøffe turer til London i tillegg til den utsatte kampen på Etihad. Arsenal er inne i sin dårligste periode siden Wenger tok over og virker ikke å ha spiriten til å løfte seg inn blant de fire beste, sier han.

Hva tror du? Ta diskusjonen på våre Facebook-sider!

Se Premier League igjen i helgen - med Liverpool-Everton som første kamp - lørdag fra 13.00 på Premier League på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium!