LEGGER OPP IGJEN: John Arne Riise bekrefter at karrieren er over.
LEGGER OPP IGJEN: John Arne Riise bekrefter at karrieren er over. Foto: Simensen, Marius

John Arne Riise legger opp – igjen

Gir seg som fotballspiller.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det bekrefter han overfor Betsson. Det er andre gang Riise legger opp. 13. juni i fjor annonserte han også at han ville legge skoene på hylla. Da spilte Riise for Aalesund.

Siden gjorde han comeback i den indiske klubben Chennaiyin FC.

Nå sier Riise at det er endelig slutt. Dermed ble Riises siste offisielle fotballkamp noensinne 4-5-tapet mot FC Goa som Chennaiyin-spiller i den siste serierunden av indisk superliga 1. desember. Riise scoret fra straffemerket i det 88. minutt i det som er den indiske toppdivisjonens mest målrike kamp noensinne.

– I mitt hode så mener jeg ennå at jeg er god nok til å spille på et høyt nivå, men det er bare slik jeg er laget. Er vel også normalt at man ikke liker å innrømme at det er over. Men jeg har følt det på kroppen en stund. Jeg har ikke den viljen eller det ønsket om å legge ned arbeidet som skal til for å spille på det høyeste nivået som jeg vil. Jeg vil ikke spille bare for å spille. Jeg har et vinnerhode, og da skal jeg vite med meg selv at jeg kan gjøre jobben. Der er jeg ikke nå, mentalt, sier Riise.

Riise sier at det føles «uendelig godt» å ta avgjørelsen. Nå skal han bruke tiden sin på blant annet poker og golf. Poker-NM i Dublin starter neste fredag, og det er ventet at Riise deltar der.

– På en måte er jeg nå lettet over at jeg har tatt dette valget. Dette fordi jeg har forberedt meg på det og vært klar. Det kommer ikke som et sjokk for meg. Jeg kommer til å savne 95 % av det som har med å være en fotballspiller. Lagfølelsen mest. Være en del av et lag, krige sammen, jobbe sammen mot et mål. Garderoben, reisen til alle kamper, opplevelsene ved å møte nye med- og motspillere. Og ikke for å glemme fansen! De er viktigst oppi alt dette. De jeg alltid har spilt for. De som har pushet meg. Heldigvis vil jeg enda ha mulighet til å gi noe tilbake til dem, selv om jeg ikke spiller.

John Arne Riise har en omfattende karriere bak seg. Allerede som 17-åring reiste han fra Norge for å bli proff i Monaco. Siden har han spilt for Liverpool, AS Roma, Fulham, APOEL, Dehli Dynamos, Aalesund og Chennaiyin FC.

Venstrebacken fikk 110 landskamper for Norge.