Se opptrinnet i videovinduet øverst.

Styret i Elverum Håndball beklager mandag kveld herrelagets oppførsel da de pådro seg fire røde kort med vilje mot Lillestrøm søndag.

Det gjør de i en uttalelse på sine hjemmesider.

– Gårsdagen ble en lite hyggelig opplevelse for oss i Elverum håndball. Måten vi opptrer på i kampen mot Lillestrøm strider mot de verdier som klubben ønsker å stå for, og vi beklager den belastningen som dette har påført klubben, våre samarbeidspartnere og norsk håndball, sier daglig leder Erik Henriksen.

Kvartetten soner karantene i, for seriemester Elverum, den betydningsløse seriekampen mot Halden onsdag kveld, før de er klare igjen til sluttspillet.

En eventuell Halden-seier der kan få konsekvenser i kampen om å holde plassen i Grundig-ligaen.

Enige om å være uenige

Trener Michael Apelgren var også tilstede på styremøtet, og Elverum skriver at de hadde en grundig gjennomgang av saken.

– Vi hadde en god gjennomgang der Michael begrunnet sine valg, og vi var enige om at vi hadde ulikt syn på saken, sier Henriksen.

Norges Håndballforbund har bedt om en skriftlig redegjørelse innen 22. mars etter at Lillestrøm klaget Elverum inn for brudd på fair play-reglene.

I pressemeldingen kommer det frem at Apelgren fremdeles står for valget han tok.

– Jeg forstår at folk reagerer, og var forberedt på at det ville bli store reaksjoner. Jeg står likevel for det valget jeg tok. Jeg kunne valgt å si at vi ikke gjorde det med vilje, men valgte å være ærlig. Jeg håper det lønner seg, sier Apelgren.

Til tross for uenigheten sier Elverums styre til NRK at de har full tillit til svensken som ledet laget til seier i grunnspillet.

Apelgren forsvarte tidligere lørdag avgjørelsen overfor TV 2.

– Jeg sto i en vanskelig situasjon, der regelverket er som det er. Det er noe jeg har påpekt over tid. Sluttspillet avgjør hele sesongen, og det er små marginer som kan avgjøre. Jeg anser min jobb som trener å maksimere muligheten for å vinne, men det er absolutt ingen god følelse. Jeg ryker heller ut av sluttspillet for et bedre lag enn på grunn av utestengte spillere, sier svensken.

Reagerte med sjokk

TV 2s håndballekspert Randi Gustad reagerte kraftig på Elverums oppførsel.

– Jeg synes det er helt sjokkerende. Jeg forstår at treneren sier at han skal maksimere vinnermulighetene, men det er ikke for enhver pris. Det er et bredere ansvar. Ved å gjøre dette, bryter han idrettens verdier, som også er nedfelt i forbundets regelverk. Nå risikerer han i stedet at sluttspillet kan ende på tribunen for flere, så det er et høyt spill, sier Gustad, som mener Håndballforbundet bør ta affære mot Elverum.

– Vi har demokratiske virkemidler for å endre regelverk, og å vise det på denne måten er ikke mest effektivt. Det er i grenseland mot kampfiksing. Jeg skjønner at de kommer til å gjøre alt for å vinne neste kamp, men å være med bevisst å manipulere et resultat eller i hvert fall hvem som er i en kamptropp, kan man jo sette spørsmålstegn ved om er kampfiksing, mener hun.