Det europeiske fotballforbundet presenterer på sitt nettsted "offisielle tropper" for Nord-Irland og Norge en uke før kampen i Belfast. Under den norske troppen står Høgmos navn oppført som "coach".

For Høgmo har det siden 16. november vært mer "couch" (sofa) enn "coach" (trener), mens det nå er snart sju uker siden Lagerbäck ble presentert som hans etterfølger.

Troppen stemmer heller ikke helt med den Lagerbäck samler i London mandag. Blant navnene på UEFAs "offisielle" liste er Alexander Tettey og Per Ciljan Skjelbred, som begge har gitt seg på landslaget. Der er også utestengte Haitam Aleesami og langtidsskadde Stefan Strandberg, samt en rekke andre spillere som ikke er kalt inn av Lagerbäck.

Forklaringen er nok så enkel som at UEFA i mangel på informasjon om den nye troppen bare har kopiert inn opplysningene fra forrige kvalifiseringskamp mot Tsjekkia i november.

Så får vi se om prestasjonen i Belfast kommende søndag er sterk nok til at også UEFA får øynene opp for Norges nye trenerregime.

(©NTB).