Henrik Kristoffersen hadde femte beste tid med 0,48 sekunder til teten etter første omgang i verdenscupavslutning i slalåm i Aspen søndag. Nordmannen hadde heng på pallplass før finaleomgangen, men en feil i starten gjorde at han nærmest kjørte ut. Han tråkket opp og fullførte, men kom på 24. plass, 7,14 sekunder bak vinneren.

André Myhrer fra Sverige vant 0,14 sekunder foran Felix Neureuther fra Tyskland, mens østerrikske Michael Matt ble nummer tre med 0,15 sekunder opp.

Sebastian Foss Solevåg ble beste nordmann med 13. plass, etter å ha kjørt seg opp fra 18. plass etter første omgang.

– Jeg måtte bite tennene skikkelig sammen fra start og kjempe meg i mål. Det var veldig varmt med tørr luft og tungt å kjøre, sa Solevåg til NRK.

Den suverende verdenscupvinneren Marcel Hirscher, som ledet etter første omgang, kom på fjerdeplass.

Kristoffersen ville med seier i søndagens slalåm blitt historisk som den første til å vinne seks slalåm i løpet av én sesong. Han blir nummer tre i verdenscupen sammenlagt, bare slått av landsmann Kjetil Jansrud og Marcel Hirscher.

Leif Kristian Haugen kom på 23. plass etter å ha gjort en lignende feil som Kristoffersen. Jonathan Nordbotten kjørte ut i første omgang.

– Det er moro å reise helt til USA og så få kjørt ti porter. All trening og all reise med 30 timer på fly, og så får man kjørt ti porter på en renndag, sa Nordbotten sarkastisk til NRK før finaleomgangen.