Se avslutningen i videovinduet øverst. Video med tillatelse fra NRK.

Johannes Høsflot Klæbo gikk først ut på søndagens 15 kilometer jaktstart i verdenscupavslutningen i Québec, henholdsvis 22 og 23 sekunder foran landsmann Niklas Dyrhaug og kanadiske Alex Harvey, men det tok ikke lang tid før Klæbo hadde mistet hele forspranget til duoen som kom bakfra.

Det ble et taktisk spill mellom de tre resten av løpet. Mot slutten forsøkte Harvey å sette opp tempoet, men Klæbo og Dyrhaug holdt ryggen til hjemmefavoritten. Så stoppet det helt opp, før Dyrhaug forsøkte seg. Heller ikke han fikk ristet av seg konkurrentene, og løperne gikk samlet inn på oppløpet. I en høydramatisk spurt vant Klæbø med noen få centimetere foran Harvey.

– Jeg var så stiv og var nummer tre inn på oppløpet, så jeg prøvde å ta korteste vei og spurte med det jeg hadde. Da jeg så at jeg hadde sjansen, kobler noe annet inn, og så er man så heldig at man er rett foran, sier Klæbo til NRK.

Klæbo avslutter dermed den internasjonale sesongen med sammenlagtseieren i minitouren i Québec.

Slik opplevde stjerneskuddet fra Trondheim den spennende avslutningen:

– Det er vanskelig å bedømme hvordan man ligger an når man kommer side om side, så jeg skjønte at jeg vant først da jeg krysset målstreken, sier han.

Dyrhaug måtte ta til takke med tredjeplassen.

– Det var en veldig spennende fight. Jeg skjønte fort at når Finn (Hågen Krogh) ikke kom opp at det var en duell mellom oss tre. Jeg hadde en plan om å gå på en lengre spurt, som i går, men det ble bare nesten. Jeg er fornøyd med å bli nummer tre, selv om det er skuffende ikke å ta det hjem, sier Dyrhaug til NRK.

Krogh kom inn til 70. plass.

Sindre Bjørnstad Skaar ble nummer fire, mens Sjur Røthe tok sjuendeplassen. Didrik Tønseth kom inn som nummer ti, Pål Golberg tolv, Hans Christer Holund femten og Emil Iversen på 32. plass.