Motgangen fortsetter for Arsenal og Arsene Wenger med uforminsket styrke.

To dødballmål av Craig Dawson sørget for at WBA slo Arsenal 3-1 på The Hawthorns lørdag ettermiddag.

Det er imidlertid ikke manager Arsene Wengér som får skylden for de svake resultatene av britiske eksperter.

Sky Sports-ekspert Jamie Redknapp spekulerer i om spillerne bevisst spiller dårlig for å sørge for at Arsene Wenger får sparken.

– En skam
– En slik prestasjon som spillerne viste mot West Brom var en prestasjon som får manageren sparket, slår Redknapp fast i Sky Sports' studio, og slår fast:

– Arsenal-spillernes prestasjoner var en skam.

Etter at Arsenal slo Hull City den 11. februar har London-klubben vunnet to kamper i alle turneringer. Seirene kom mot non-league-klubbene Sutton United og Lincoln City i FA-cupen.

– Wenger vil måtte ta støyten, men spillerne var elendige mot West Brom. Jeg prøvde å finne én positiv ting, men fant ingen, oppsummerer Redknapp.

– Innsatsen sier alt om spillernes elendige holdning
Han mener spillerne har satt Wenger i en svært vanskelig situasjon.

– Vi er kommet til et punkt hvor det ikke handler om Arsene Wenger lenger. Det handler om Arsenal Football Club og hvor mye spillerne faktisk bryr seg om å spille for Arsenal Football Club, konkluderer den tidligere Liverpool-spilleren.

Redknapps ekspertkollega i Sky Sports News, den tidligere Arsenal-stjernen Thierry Henry, er helt enig.

– Arsenal spilte mot et lag som hadde ballen 23 prosent av tiden, men som likevel skapte mer sjanser. Måten Arsenal tapte på sier alt om spillernes elendige holdning og innstilling, konkluderer han.

– De manglet både viljen, lidenskapen og innstillingen som kreves i kamper i Premier League, slår Henry fast.

– Bør kjøpe Griezmann
Paul Merson, som vant ligaen med Arsenal både i 1989 og 1991, etterlyser nå flere endringer på Emirates.

– Først og fremst må spillerne endre mentalitet. Den endrer seg ikke før de begynner å vinne kamper igjen. Arsenal trenger en ny keeper, en ny topp midtstoper, en ny sentral midtbanespiller og en ny klassespiss, sier han.

Merson nøler ikke med å komme med et råd til Wenger om hvem manageren bør forsøke å hente i sommer.

– Jeg ville kjøpt Antoine Griezmann, han er i verdensklasse. Men å finne stoppere i verdensklasse er vanskelig fordi alle de unge spillerne nå om dagen ønsker å bli en ny Lionel Messi eller Cristiano Ronaldo, konkluderer Merson.

Han mener Wenger virkelig må grave dypt i lommeboken for å styrke troppen til sommeren.

– Nicolas Otamendi og Eliaquim Mangala koster begge 300 millioner, men det er så mye topp midtstoppere koster. Arsenal trenger totalt fem eller seks nye spillere, som vil koste totalt omlag to milliarder kroner om du vil ha de beste, poengterer Merson, som i likhet med Jamie Redknapp og Thierry Henry de siste årene har jobbet som fotballekspert i Sky Sports News.