Bournemouth - Swansea 2-0

Joshua King har vært i eventyrlig form for Bournemouth den siste tiden med ni mål på sine siste ti Premier League-kamper. I lørdagens kamp mot Swansea var nordmannen igjen svært delaktig, men denne gangen var det som servitør.

Først vant han ballen og var tredje sist på Benik Afobés 1-0-scoring etter halvtimen, før han med tjue minutter igjen av kampen spilte Afobé i god posisjonen. Den kongolesiske spisspartneren fikset 2-0.

1-0-målet vil imidlertid krediteres som selvmål av Alfie Mawson, som var innom skuddet til Afobé før det gikk i mål. Reprisen viste nemlig at skuddet ville gått utenfor uten Mawsons berøring.

– Det betyr ikke noe. Det viktigste er at laget gjør det bra. Vi fikk endelig to seire på rad, så nå kan vi nyte landslagspausen og se frem til kampen mot Southampton, sier Afobé etter kampen.

– Det er synd at Benik ikke får målet, for jeg synes han fortjente det, sier Bournemouth-manager Eddie Howe.

Få minutter etter 2-0 var King bare en fantastisk redning av unna å score selv. Det endte med tomålsseier til Bournemouth, som dermed vant sin andre ligakamp på rad for første gang på ett år.

King ble byttet ut på overtid.

– King blir byttet ut for å få en fin avskjed med matchen. En ny meget god kamp av nordmannen, sa TV 2-kommentator Kasper Wikestad da King gikk av banen til stående applaus av hjemmepublikummet på Vitality Stadium.

Seieren gjør at Bournemouth klatrer opp på 11. plass på Premier League-tabellen med ni poeng ned til nedrykksstreken.

– Det var en sekspoengskamp. Swansea hadde hatt like mange poeng om de hadde vunnet. Nå begynner det å bli mange lag mellom Bournemouth og nedrykksstreken. Det er betryggende, sier TV 2-ekspert Petter Myhre.

– Taper du to kamper, ber folk deg se nedover på tabellen. Vinner du to kamper, ber de deg se oppover. Det er en klisjé, men vi må ta en kamp av gangen, sier Howe om laget nå kan ta sikte på lagene foran på tabellen.

Den svært gode formen til King bør glede den nye norske landslagssjefen Lars Lagerbäck, som etter alt å dømme starter med 25-åringen på topp i VM-kvalifiseringskampen mot Nord-Irland neste uke.

Bomskudd av King
Bournemouth tok initiativet fra start, og King kom med sin første avslutningen etter bare noen få minutters spill. Den tidligere Blackburn-spilleren fyrte av fra 18 meter, men forsøket skled av venstrefoten og gikk langt utenfor.

– Det er et av de dårligste skuddene i Premier League denne sesongen, sa TV 2-ekspert Erik Thorstvedt i studioets gjennomgang av Kings involveringer i første omgang.

I det tiende spilleminutt kom den første målsjansen i kampen, da King la igjen til Ryan Fraser, som sendte av gårde en markkryper som gikk halvannen meter utenfor Fabianskis mål.

Etter et kvarter hadde Benik Afobé en brukbar mulighet, men Ryan Frasers innlegg skled av pannen til spissen.

Nesten selvmål fra Joshua King

King nær selvmål
Etter 23 minutter var King nær ved å score - i feil mål. Gylfi Sigurdssons frispark ble slått inn i Bournemouth-feltet. King gikk høyest i feltet, men ballen stusset nordmannens hode. Heldigvis for Bournemouth gikk ballen like utenfor og til hjørnespark. Sekunder senere ropte Swansea på straffespark da Tom Carroll vippet ballen opp i armen på Simon Francis, men dommer Mike Dean vinket spillet videre. Avgjørelsen fikk støtte i TV 2s studio.

– For å bruke en klisjé: jeg har sett det har vært blåst for det der før, sa TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

Etter en halvtimes spill tok Bournemouth ledelsen. En lang tå fra King gjorde at han vant ballen foran Swansea-forsvaret. Ballen gikk til Marc Pugh, som fant Afobé. Det tidligere Arsenal-talentet forserte noen meter før han fyrte av et skudd som gikk via Alfie Mawson og i mål bak Fabianski.

– Å få den første scoringen i denne type kamper er ekstremt viktig, sa Premier League-ekspert Erik Thorstvedt i TV 2s studio i pausen.

Fem minutter etter scoringen var Sigurdsson nær ved å utligne. Et godt langskudd hadde fin retning, men Arthur Boruc stoppet skuddet med en god redning. Bournemouth tok med seg en 1-0-ledelse til pause.

– Mye som ikke har stemt for Swansea denne sesongen. Vi har vel sett kamper med bedre kvalitet denne sesongen, sa Kasper Wikestad.

Afobé tomålsscorer
Andre omgang var sju minutter gammel da den første målsjansen kom. Dan Gosling forsøkte seg med et lavt skudd fra tjue meter, men Fabianski var med på notene og slo ballen til hjørnespark.

Bournemouth var det beste laget i innledningen av andre omgang, men etter timen var gjestene fra Wales det førende laget, uten at de klarte å få uttelling.

I motsatt ende av banen var Bournemouth langt mer effektive. Etter 71 minutters spill fikk King ballen på 25 meter. Nordmannen forserte med ballen, før han spilte gjennom Afobé, som satte inn 2-0 og sitt andre for dagen.

78 minutter var spilt da hele Vitality Stadium trodde de skulle få 3-0, signert Joshua King. Innbytter Jack Wilshere slo et godt innlegg til Romsås-gutten, som gikk opp med en voldsom kraft og headet en fantastisk god redning ut av Fabianski.

– Det er en kjempeheading. Han gjør alt riktig. Rent teknisk er hedingen helt strålende, men han kan ikke score hver gang, sa Erik Thorstvedt.

Resten av kampen ble en transportetappe for Bournemouth, som tok en svært viktig seier og som tok et langt sted unna nedrykksstreken. Swansea ligger på plassen foran streken med tre poeng ned til Hull.

– Vi er skuffet. Vi tapte sist og var ute etter en respons, men Bournemouth vant fortjent. Vi gjorde ikke nok til å vinne, verken offensivt eller defensivt. Før det første målet spilte vi greit, og vi gjorde det også godt før det første målet i andre omgang, men så klarte vi ikke vi å finne åpningene og plutselig sto det 2-0, sier Swansea-manager Paul Clement etter lørdagens nederlag.