I november i fjor ble den da 17 år og 45 dager gamle Ben Woodburn tidenes yngste målscorer for Liverpool da han nettet mot Leeds i Ligacupen.

Se det historiske målet i videovinduet øverst. Video med tillatelse fra Max.

Denne uka ble han tatt ut på det walisiske A-landslaget. Det er et uttak Liverpool-manager Jürgen Klopp forstår lite av.

– Ben er fornøyd med det, så da er jeg fornøyd. Synes jeg det burde skjedd nå? Jeg vil kanskje si nei. Er det et problem? Nei, det er okay. Vi kan stoppe skriveriene. Ben er en fantastisk gutt og kan håndtere dette. Han forstår det og vet hva han må bli bedre på, sa Klopp på fredagens pressekonferanse.

Wales' landslagssjefen Chris Coleman forklarte uttaket på følgende måte:

– Jeg gjør opp mine egne meninger om en spiller. Jeg forstår at klubbene ber deg ta det med ro når du tar ut unge spillere, men jeg tar mine egne vurderinger. Uavhengig av alder, er du god nok og jeg synes han har noe å bidra med, så velger jeg å ta ham ut, sa Coleman ifølge BBC.

– Det er ikke mangel på respekt for Jürgen eller noen andre som sier at han ikke er klar, men det får være deres mening, fortsatte han.

Ben Woodburn har spilt aldersbestemte kamper for Wales siden han var 13 år, men unggutten er født i England. Det engelske fotballforbundet (FA) hadde håp om at Woodburn skulle bytte til England, skriver Liverpool Echo.

Ben Woodburn (16) scoret for Liverpool

Chris Coleman nekter for at Woodburn er med i troppen for å gi han de nødvendige minuttene i VM-kvalifiseringskampen mot Irland neste uke, slik at tenåringen vil være låst til landslagsspill for Wales.

– Han har vært i vårt system i fire år, så vi vet alt om ham. Han har gjort det bra denne sesongen. Vi ser frem til å få ham om bord. Dersom vi ønsker å bytte ham inn av taktiske grunner, så er det årsaken, ikke fordi vi er bekymret for at noen andre er interessert, sa Coleman.

Tidligere Wales- og Liverpool-spiller Dean Saunders tror ikke på forklaringen.

– Jeg vet ikke hvorfor Chris nekter for det. Du kan ikke kjøpe og selge spillere, og vi er et lite lag. Om noen er tilgjengelige for oss og det er en spiller med potensial der, så gjør Coleman det rette. Han er walisisk og han spiller for oss. Det er gode nyheter for troppen, sier han til BBC.

Dersom Woodburn skulle få spilletid mot Irland fredag kveld, blir han den tredje yngste landslagsspilleren noensinne for Wales. Harry Wilson, et annen Liverpool-talent, er yngst. Han var bare 16 år og 207 dager da han kom inn i 2013. Gareth Bale var drøye hundre dager eldre i 2006, ifølge 11v11.

– Jeg kan forstå uttaket, for jeg hørte Wales' landslagssjef sa at Ben var en av de 23 beste spillerne i Wales, så da er han nødt til å være der. Nå har han to managere som kan sørge for at han utvikler seg riktig. Det var egentlig mer mitt ansvar, så nå kan vi dele på det, sa Klopp.