Se West Bromwich mot Arsenal direkte på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo fra kl. 13.30 lørdag.

For lagene på nedre halvdel av Premier League er 40 poeng kjent som den magiske grensen for å unngå nedrykk, og Tony Pulis har vist seg som en overlevelsesekspert på sine ni sesonger i den engelske toppdivisjonen. Først med Stoke, så med Crystal Palace og nå som West Bromwich-manager.

Men etter å ha nådd 40 poeng, viser historien at Pulis' lag sliter. På 36 ligakamper er bare fem kamper vunnet. Seiersprosenten før 40 poeng er på 34,2 prosent, mens den etter er på 14,3 prosent, skriver The Telegraph.

Myhre fikk se hvordan Pulis jobber – her er hemmelighetene!

I slutten av februar gikk West Bromwich opp på 40 poeng etter 2-1-seieren mot Bournemouth. Siden da har laget tapt to strake kamper, og lørdag starter Premier League-runden med besøk av Arsenal på The Hawthorns.

– Det viktigste er at vi får mentaliteten til å ta flere poeng inn i spillerne og alle i klubben. Mitt mål er å få et lag på topp tolv hvert eneste år og føre lag til cupfinaler. Du må ha en sterk mentalitet og et ønske om å klare det for å oppnå det, sa Pulis på pressekonferansen før kampen ifølge BBC.

– Spillerne blir mentalt slitne
TV 2s Premier League-ekspert Petter Myhre mener spillerne kan være utladet etter å ha nådd sesongens store mål med hele 13 kamper igjen.

– Pulis har stort sett trent lag med 40 poeng som en naturlig målsetting. Når målet er nådd, handler det om å sette ny målsettingen, men det er en utfordring. Luften kan gå ut av spillerne. Pulis er en type som stiller knallharde krav og står for en krevende spillestil som gjør spillerne mentalt slitne, men det gjør at lag overlever i Premier League. Det overskygger det mange oppfatter som ensformig og kjedelig, sier Myhre.

Tony Pulis har på sine tidligere sesonger i Premier League nådd 45, 47, 46, 45, 42, 45, 44 og 43 poeng. Rekorden på 47 poeng kan stå for fall med ti kamper igjen av sesongen.

– Det blir et spørsmål om spillestallen er fornøyd, eller om Pulis klarer å få spillerne ned på jorda. De vinne ikke kamper uten å være hundre prosent lojale mot Pulis' plan. Begynner spillerne med egne agendaer, faller ting sammen, mener han.

– Én god mulighet til å slå Arsenal
West Bromwich ligger som nummer åtte i Premier League. Klubbens beste plassering i Premier League-sammenheng er åttendeplassen i 2013.

Hva driver du med her, Pulis?

– Det kan være den høyeste plasseringen den gjengen med spillere kan klare, og det kan være karrierebeste for mange spillere. Det kan være motivasjonen til fortsatt å gi alt for poengene, men det er enkelt i teorien. Det er noe helt annet faktisk å klare det, sier Petter Myhre, før han fortsetter:

– Åttendeplass er absolutt maksimalt av hva West Bromwich kan oppnå. Jeg er positivt overrasket denne sesongen. I kampene jeg har sett, har også laget vist at de har litt flere strenger å spille på. Det er tatt litt videre fra det vi vanligvis forbinder med Pulis-fotball, med god defensiv jobbing og dødballer.

Petter Myhre tror West Bromwich-spillerne vil være tente når Champions League-jagende Arsenal kommer på besøk.

Parr om Pulis: – Ikke en skummel type

– Motivasjonen mot topplagene vil alltid være der, det å slå de beste klubbene. Utfordringen blir mot lag rundt seg og på nedre halvdel av tabellen. De må ikke tro at de er noe bedre enn de i utgangspunktet er, sier Myhre.

TV 2-eksperten mener West Brom må spille «Pulis-fotball» for å få poeng.

– Arsenal kommer til å ha mye ball, men West Bromwich har én god mulighet, og det er å kjempe Arsenal i senk med dueller og dødballer. Det er grunnmuren som må ligge i bunn, og så får de heller krydre med enkeltmannsprestasjoner. De har vært mer kreative i angrepsspillet sitt denne sesongen. Det er ikke lenger bare kriging.

– Alt handler om å overleve
Pulis forsikrer fansen om at han ikke tar det med ro når plassen er sikret.

Ekspertene diskuterer WBAs muligheter

– Kommer du på trening hos oss, vil du oppdage at vi ikke gjør noe annet enn vi gjorde før de forrige 24-25 kampene, sa manageren til The Telegraph denne uka.

Det er imidlertid ikke førstegang at Pulis' sviktende statistikk diskuteres.

– Det er irriterende og skuffende at folk tror jeg er en fyr som bare kan holde plassen til klubben. Det er et kompliment, men jeg blir frustrert av at alle snakker om at jeg aldri rykker ned. Ingen snakker om at jeg har rykket opp fra samtlige divisjoner i England, sa han i et intervju med The Telegraph i 2015.

Ifølge avisen uttalte han i 2011 at «vi må få 40 poeng så fort vi kan, så vi kan slappe av igjen.»

– Som 16-åring forlot jeg Wales. På toget tenkte jeg at dette var min vei ut, for jeg ønsket ikke å dra tilbake. Som spiller tenkte jeg «bli værende i spillet, bli værende». Det handler om å overleve, tror jeg. Som Brian Clough sa: «Alt handler om å overleve», sa Newport-mannen i fjor ifølge The Telegraph.