Se Leicester sikre plass i kvartfinalen i Sportsnyhetene i videovinduet øverst!

Fredag ble Mesterligaens kvartfinaler trukket, og det blir litt av noen bataljer å se fram til.

Her er oppgjørene:

Atlético Madrid-Leicester
Borussia Dortmund-Monaco
Bayern München-Real Madrid
Juventus-Barcelona

Lagene som står først åpner hjemme, noe som betyr at dystene skal avgjøres på henholdsvis King Power Stadium, Stade Louis II, Santiago Bernabeu og Camp Nou.

Livesenter: Vi fulgte trekningen direkte

– Så lenge Leicester slår ut Sevilla, kan de slå ut Atlético
En hel fotballverdens øyne var rettet mot lappen med navnet Leicester, som sjokkerte på ny da de slo ut Europa-ringrevene Sevilla denne uken. Det blir ny spansk motstand for Craig Shakespeares gutter, som skal ut i aksjon mot Atlético Madrid.

– Så lenge Leicester slår ut Sevilla, kan de slå ut Atlético. Det blir en høyoktan-match med to lag som spiller på å være ganske direkte, aggressive i press og tut-og-kjør-mentalitet. Det blir en interessant match der Atlético er favoritter. De to lagene ligner litt på hverandre. Jeg tror det blir en kamp med trøkk, dueller, kjemping og faenskap, sier TV 2s fotballekspert Petter Myhre.

Les også: Buffon håper å unngå Leicester i kvartfinalen

Dette er for øvrig ikke første gang Leicester og Atlético Madrid møtes i europeisk sammenheng. De to møttes også i første runde av UEFA-cupen i 1997/98. Da vant spanjolene 4-1 sammenlagt etter blant annet to scoringer av Juninho og en av Christian Vieri.

Enorme oppgjør for de spanske gigantene
Regjerende mester Real Madrid var også blant dem det var størst spenning rundt, og Real Madrid fikk altså Bayern München. Her er det enorme revansjemuligheter for tyskerne, som tapte hele 0-5 sammenlagt mot Madrid i semifinalen i 2014.

– Det er vanskelig å plukke ut en favoritt. Dagsform og hvilke spillere man har til rådighet på kampdagen blir avgjørende. Et åpent, men fantastisk morsomt oppgjør. Real Madrid-Bayern klinger bra, sier Myhre.

Les også: Sergio Ramos-dobbel da Real Madrid gikk videre

Reprise på Mesterliga-finalen fra 2015
Det utrolige Barcelona-laget som måtte score seks - og gjorde det - for å slå ut PSG i forrige runde skal opp mot Juventus, noe som blir en reprise på Mesterliga-finalen fra 2015. Den gang vant Barcelona 3-1.

– Det er litt vanskelig å bli klok på Barcelona denne sesongen. De har svingt mer enn tidligere. Hvordan påvirker det dem at Enrique er ferdig etter sesongen? Det hadde en positiv effekt inn mot den andre PSG-kampen, hvor frontspillerne kom opp mot sitt beste. Jeg holder Barcelona som favoritter, men jeg er mye mer usikker på dem nå enn da de møttes i finalen i 2015, sier Myhre.

Les også: – Sykehusene bør ansette flere jordmødre. Det blir mye elskov i kveld

– Den mest underholdende kampen
Outsiderne Borussia Dortmund og Monaco også skal opp mot hverandre, i det som garantert blir heseblesende kvartfinaler i Europas gjeveste klubbturnering.

– Det kan fort bli den mest underholdende kampen om man tenker målsjanser og åpen fotball. Den er like mye høyoktan som Leicester-Atletico, men med to mer åpne lag. De spiller med mer risiko fremover, og da åpner det seg fort bakover, sier Petter Myhre.

TV 2 eksperten gleder seg til alle kampene og spår noen meget jevne oppgjør.

– Det blir fire godbiter. Jeg tenker at Barcelona-Juventus og Real Madrid-Bayern blir de to kampene med mest stillingskrig, avslutter han.