Se TV 2s intervju med Dele Alli i vinduet øverst!

Se Tottenham-Southampton søndag 15.15 på Premier League på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium!

Det er en høflig, dannet og velformulert ung mann vi møter på Tottenhams hypermoderne treningsfelt i Enfield nord for London.

Riktignok 1,5 time forsinket, men det er ikke Allis feil. Mauricio Pochettinos treningsøkter varer lenger enn de fleste, og de er tøffe.

Det sies man må ha fire lunger og to hjerter for å spille for argentineren, og derfor ble Alli sendt til litt pleie hos massøren før vårt møte.

– Hello! Nice to meet you, smeller det før jeg får åpnet munnen.

Han smiler, ser meg i øynene og strekker frem hånda. «Oi! Dette er en selvsikker ung mann», tenker jeg. Så går vi fra den lyse resepsjonen til et mørkt presserom.

VIDEO: Se hva Dele Alli sa om Pochettino til TV 2 før sesongen

– Når du kommer fra Milton Keynes, må du kjempe med hundene
Dele Alli har nok ikke alltid vært like selvsikker. Han vokste opp i Bradwell i Milton Keynes. En slags engelsk murhusfavela skal vi tro de som har vært der. Dele Allis nigerianske far flyttet til USA en uke etter at Bamidele Jermaine Alli - som han egentlig heter - ble født.

Moren, som hadde tre barn fra før, gjorde sitt beste for å sette mat på bordet. Det var ikke alltid like lett. Bestemor og bestefar var heller ikke til stede. De slet med alkoholproblemer og unge Dele måtte derfor kjempe for seg selv.

– Ja, når du kommer fra Milton Keynes, må du kjempe med hundene om en plass på banen. Da jeg tok steget inn i Premier League var jeg allerede klar. Klar for å kjempe for min plass, klar for hver utfordring. Jeg var ikke interessert i dra på lån, jeg ville bli en Tottenham-spiller umiddelbart, forteller han.

– Jeg har mye ugjort ennå
Dele Alli spiller ikke lenger med familienavnet på Tottenham-trøya. På ryggen står det bare DELE. «You do the math…» Men hjertet på utsiden av drakta har han. Fighterviljen har tatt ham fra nivå tre til Premier League-toppen på rekordtid. Overgangen har vært sømløs.

– Klubben og manageren her har hjulpet meg enormt. Her tror de på unge spillere og det var uhyre viktig for meg da jeg dro fra MK Dons. Jeg har oppnådd mye allerede, men jeg kan ikke ta foten av gasspedalen nå. Jeg har mye ugjort ennå.

Søndag spiller 20-åringen sin Premier Leaguekamp nummer 60. Han har allerede scoret 23 ligamål og står oppført med 13 målgivende pasninger. Ikke en gang Englands midtbaneadel - Gerrard, Lampard, Beckham og Scholes - kunne matche slike tall da de var på samme alder.

– Å bli nevnt i samme åndedrag som disse legende er stort for meg. Forhåpentligvis kan jeg oppnå det samme, men jeg har en lang vei å gå ennå, sier stjernespilleren.

– Jeg er redd for edderkopper
I FA-cupens kvartfinale mot Millwall ble Tottenhams toppscorer Harry Kane skadet. Nå må Alli bære scoringsansvaret fremover. Det skremmer ham ikke.

– Forhåpentligvis gjør jeg det, men laget går foran alt. Tre poeng er det viktigste.

– Du virker fryktløs. Er du det?

– Nei, sier han og ler. Jeg er redd for edderkopper.

Okay - så bor det fortsatt en liten guttunge fra Milton Keynes i Dele Alli.

Se Tottenham-Southampton søndag 15.15 på Premier League på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium!