Herlig Zlatan-assist etter at Pogba haltet av banen

Juan Mata beroliget nervøse Manchester United-fans med strålende kontringsmål.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester United sløste med sjansene nok en gang, men 1-1 fra første kamp ville vært akkurat nok til å sikre kvartfinaleplass i Europaligaen på bortemål. Etter hvert som Rostov begynte å yppe seg, spredte det seg en nervøs stemning på Old Trafford i torsdagens returoppgjør.

Se scoringen i videovinduet øverst. Video med tillatelse fra Max.

Men med tjue minutter igjen av fullt tid kunne Juan Mata sette inn 1-0 etter en fantastisk kontring han startet selv og en lekker hælflikk av Zlatan Ibrahimovic. Det ble også det eneste scoringen i kampen, og dermed er United klare for kvartfinalen.

– Nok en gang var det et spørsmål om å ta vare på målsjansene. Vi skapte noen gode muligheter, men vi klarte ikke å score. Det er viktig at vi holdt nullen, så vi er fornøyde, sier matchvinneren til BT Sport.

Et skår i gleden for Manchester United-fansen er at Paul Pogba haltet av banen i starten av andre omgang med det som så ut til å være en hamstringskade. Daley Blind ble også byttet ut med en skade.

Raser mot kampprogrammet
Manchester United-manager José Mourinho skyldte på oppsettet av kampprogrammet i et intervju med BT Sport etter kampen.

– Vi var engstelige for ekstraomganger, for det var en vanskelig kamp. Normalt skal ikke Rostov være våre fiender, men vi har mange fiender. Det er vanskelig å spille mandag med ti spillere, det er vanskelig å spille nå og det er vanskelig å spille igjen klokken tolv søndag. Vi har mange fiender, gjentok Mourinho, før han fortsatte:

– Noen vil kanskje si at vi skulle scoret flere mål, men mye går mot oss. Spillerne er fantastiske gutter, og vi vil sannsynligvis tape på søndag. Slitne bein har sin pris. Jeg vil for alltid huske samtalen med UEFA-delegaten i Rostov, som fortalte at om noen spillere blir skadet, får vi igjen på forsikringen. Den som bestemte at det skulle spilles mandag og søndag, med kamp Europaligaen torsdag, tenker kanskje på samme måte.

Mourinho til frontalangrep på fotballekspertene

Manchester United røk ut av FA-cupen for Chelsea mandag kveld. Søndag er det bortekamp i Premier League mot Middlesbrough.

I strupen på Rostov
– Det er farlig å spille på 0-0, sa Max-kommentator Kjetil Rekdal, som mente Manchester United måtte angripe fra start mot Rostov.

Manchester United hadde heller ikke planer om å spille på bortemålet fra Russland, og vertene gikk rett i strupen på Rostov, som lå seg lavt.

– Rostov sto på til kampslutt, og de spilte i et vanskelig system, men vi responderte bra. Når vi spiller på Old Trafford må vi spille bra. Vårt mål er å vinne enhver turnering vi deltar i, og dette er en god sjanse til å spille i Champions League neste sesong, sa Mata til BT Sport.

Vinneren av Europaligaen er sikret spill i Mesterligaen til høsten.

Zlatan med to stolpetreff
Kampen var bare noen få minutter gammel da Zlatan Ibrahimovic, som for tiden soner karantene i engelsk fotball etter albuen på Tyrone Mings, skjøt i stolpen. Marcos Rojo tvang en redning ut av Rostov-keeper Nikita Medvedev på en heading. Ibrahimovic var først på returen, men svenskens avslutning fra nærmest død vinkel gikk i stolpen.

Etter et kvarters spill var Ibrahimovic på farten igjen. En presis bakromspasning av Juan Mata og plutselig var Ibrahimovic forbi gjestenes målvakt, men storscoreren havnet igjen på skrått hold og avslutningen gikk over mål.

Etter 25 minutters spill ropte hjemmepublikumet på straffespark da Henrikh Mkhitaryan ble dyttet i bakken av keeper Medvedev, men dommeren lot spillet gå. Mata viste pasningsfoten igjen minutter senere da han spilte Mkhitaryan i bakrom. Armeneren skjøt like utenfor mål.

Etter 34 minutter kom kampens største mulighet. Ibrahimovic dro seg inn fra venstre og banket ballen i stolpen. På overtid av første omgang sendte Paul Pogba på 18 meter Medvedev ut i full strekk. Keeperen fikk fingertuppene på ballen, og lagene gikk til pause på 0-0.

– Rostov er ingen trussel. Eric Bailly og Marcos Rojo må høyere på banen, mens Chris Smalling kan spille sweeper, sa tidligere Bayern München- og Manchester United-spiller Owen Hargreaves på BT Sport.

Skår i gleden
Andre omgang var knapt i gang da Paul Pogba måtte ut med det som så ut som en hamstringskade. Marouane Fellaini kom inn for franskmannen.

Snaue ti minutter ut i andre omgang kom gjestene på en sjelden visitt på siste tredjedel av banen. Det iranske stjerneskuddet Sardar Azmoun satte Manchester Uniteds Sergio Romero på en vanskelig prøve, men den argentinske keeperen fikk slått skuddet til hjørnespark.

Det ga selvtillit for Rostov, som begynte å yppe seg offensivt. Det åpnet rom i andre enden av banen. Juan Mata vant ballen midt på banen og ballen endte opp hos Mkhitaryan på høyre. Han slo inn til Ibrahimovic, som flikket ballen videre til Mata på bakerste stolpe. Spanjolen satte enkelt inn 1-0.

Åtte minutter senere vartet Sergio Romero opp med en fantastisk redning. Innbytter Aleksandr Bukharov vant duellen med Eric Bailly og stussen hadde god retning mot hjørnet, men Sergio Romero slo ballen unna.

Rostov fikk en like stor mulighet på frispark langt på overtid, men Romero reddet nok en gang på et godt frispark fra Christian Noboa. Dermed er Manchester United kvartfinaleklare etter 2-1 sammenlagt.

– Vi har to toppkeepere og de står frem når det trengs. Vi har en god tropp, sier Manchester United-forsvarer Chris Smalling til BT Sport etter kampen.

Genk, Besiktas og Celta Vigo sikret seg avansement til kvartfinalen i Europaligaen tidligere på kvelden. I tillegg til Manchester United, er Anderlecht, Lyon, Schalke og Ajax videre.

Kvartfinalene i både Europaligaen og Mesterligaen trekkes fredag formiddag. England har bare Leicester og Manchester United igjen i Europa, etter at Manchester City røk ut for Monaco onsdag kveld.

– Jeg er veldig skuffet over det. Jeg vitser ikke om det. Jeg føler på det, for det er dumt for oss av mange grunner. Ingen av de fem lagene foran oss i Premier League har europacup, så de vil spille en kamp i uka, slik som noen har hele sesongen. De vet ikke hva trøtte bein er. Vi kommer til å kjempe så langt vi klarer, sa Mourinho til BT Sport etter Rostov-kampen.


Lik TV 2 Sporten på Facebook