Torsdag formiddag uttalte daglig leder i Vipers, Terje Marcussen, at de ikke kunne putte prevensjonsmidler i drikkeflaskene, men at et ikke var ideelt at tre spillere kom samtidig og sa at de ventet barn.

– Flåsete

Det får tidligere landslagsspiller, Larvik-veteran, og nybakt mor, Karoline Dyhre Breivang til å hisse seg opp.

– Det blir litt flåsete. Vi har klart det i Larvik, og det å kunne være håndballspiller og ha en familie er klubbene bare tjent med på sikt. Det å ha erfarne spillere tror jeg gagner laget og sporten. Hvis man vil ha håndballspillere over tid, så må det være mulig å tilrettelegge. Vi har klart det i Larvik, så det bør være mulig flere steder, sier Dyhre Breivang til TV 2.

Bakgrunnen er at den profilerte danske håndballtreneren Jan Pytlick nektet spillerne i Odense å bli gravide.

Han mener spillerne skylder klubben å opplyse om at de eventuelt ønsker seg barn, før de signerer en kontrakt. Det strider mot likestillingsloven, og spillerne har nå hyret inn advokater.

– Hadde aldri vært aktuelt hvis det var en mann

Dyhre Breivang er sjokkert over holdningene til Pytlick, og mener det er diskriminerende.

– Jeg syns det er en veldig uheldig uttalelse, og jeg ble ganske sjokkert da jeg leste det. Håper ikke det er mange klubber, trenere og menn som mener det han mener. Jeg tipper at det spørsmålet aldri hadde vært aktuelt hvis en mann hadde kommet og sagt at han skulle bli far. Så det er det jeg reagerer på. At det er forskjell, sier hun.

Hun mener det er fullt mulig å tilrettelegge i klubbene.

– Jeg har regnet på det, og funnet ut at vi har vi har hatt 15 graviditeter på rundt syv år, og jeg vil jo si at vi har klart å holde oss i verdenstoppen likevel. Så det går an å leve med at kvinner blir gravide og får barn, mener 36-åringen.

– Syns du spillerne burde si ifra før signeringen av en kontrakt at man planlegger å utvide familien?

– Jeg syns at det er noe man bør få bestemme helt selv. Hvis man ønsker å melde det kan man gjøre det, men det er ikke vanlig. Det er ikke sikkert at man kan få barn heller, og det tar tid. Så jeg tenker at det får være individuelt, men ikke noe man er pliktig til, understreker Dyhre Breivang.