– Vi får aldri se United så gode igjen

Gary Neville tror klubben, hvor han tilbrakte hele sin karriere, aldri igjen vil ha ti like gode dager som de ti dagene da de vant ligaen, FA-cupen og Champions League i 1999.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Middlesbrough-Manchester United søndag 13.00 på Premier League på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium!

– Vi hadde ikke vunnet den europeiske cupen siden 1968, og det var drømmen til Sir Alex Ferguson å kunne klare det.

Manchester United-legenden Gary Neville sier i et intervju med Premier Leagues egen tv-kanal, sammen med sin bror Phil Neville, at det var noe helt spesielt å vinne de tre gjeveste trofeene i 1999.

– Jeg pleier sjeldent å ønske at jeg kunne gjenoppleve hendelser fra karrieren. Men de ti dagene hvor vi først vant ligaen, før vi slo Newcastle i FA-cupfinalen, og til slutt vant Champions League, kunne jeg gladelig opplevd igjen, sier Gary Neville.

– Moyes var en imponerende mann

Broren Phil mener laget skjønte at noe stort var på gang i 98/99-sesongen.

– Man kan lukte at det skjer noe spesielt. Man kan se kameratskapet, lagmoralen, ingen skader. Alt går din vei, sier han.

Se brødrene fortelle i vinduet øverst!

Skjer aldri igjen

Gary, som står med 400 offisielle kamper for Manchester United, tror disse dagene var helt unike.

– Jeg tror aldri klubben noensinne vil oppleve ti dager som er bedre enn de ti dagene hvor vi vant «The Treble». Jeg håper de får det, men jeg tror ikke det noen gang vil bli ti så gode dager igjen, sier 42-åringen.

Den tidligere høyrebacken mener Sir Alex Ferguson revolusjonerte akademiarbeidet i klubben da han inntok sjefsstolen.

– 10-15 års arbeid resulterte i suksessen. Da Ferguson kom inn endret han hele ungdomssystemet. Halve laget som vant «The Treble» var fra ungdomsakademiet. Se på spillere som Giggs, Scholes og Beckham. Spillere som i dag ville være vært 100 millioner pund hver. Det var et utrolig lag, mener Gary Neville.

Klubblegenden har tidligere gått hardt ut mot Manchester Uniteds transferpolitikk, og kritiserte de da klubben i 2014 brukte over 1,6 milliarder kroner på nye spillere.

Ferguson tok en sjanse

Broren Phil tok for første gang en ligatittel sammen med broren i 1996. Han mener satsingen på ungdommen var avgjørende for suksessen United opplevde under Ferguson.

– Han tok en sjanse ved å kvitte seg med erfarne spillere som Hughes, Kantsjelskis og Ince, som var en stor del av laget som vant «The Double» i 94. Så tok han oss unge inn. I starten gikk det ikke så bra, og vi var ustabile. Men da julen kom begynte reisen. Vi kunne aldri drømt om å stå på podiet og vinne ligaen, forteller han.

Les også: Slakter kjøpet av Pogba: – Han er ikke en toppspiller

Men det gjorde de. Samme sesong vant de FA-cupen, sammen med flere akademispillere som Beckham, Giggs og Scholes. Neville-brødrene tror vinnermentaliteten de tok med til førstelaget var en del av dem allerede fra de aldersbestemte lagene.

– Vi vant alt på ungdomsnivå, og vi ble vant til å vinne. Vi følte oss ustoppelige da vi vant alt som kunne vinnes på ungdomslagene, sier Gary.

– Han kunne bruke begge beina. Min venstrefot var ikke bra

Lik TV 2 Sporten på Facebook