Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er ikke bare på fjellovergangene i Norge at uværet herjer.

I Canada skaper snøen store trafikale problemer for langrennsløperne som skal delta på verdenscupavslutningen i Quebec. Den norske sprinttreneren Arild Monsen forteller at hans reisefølge har brukt vel 11 timer på å tilbakelegge 40 kilometer på veien opp fra Montreal til Quebec.

Ved 11-tiden onsdag formiddag (norsk tid) hadde de fortsatt 240 kilometer igjen å kjøre på veier som ikke akkurat er godt brøytet.

En av dem som er med i følget er den norske landslagsløperen Pål Golberg. Han ble hentet inn som reserve da Martin Johnsrud Sundby valgte å droppe verdenscupavslutningen. Petter Northug ble ny reserve, men han er trolig glad for å slippe unna snøkaoset i Canada.

Monsen sier til TV 2 at det norske støtteapparatet og trenerteamet sitter på bussen som sitter værfast. Også det sveitsiske laget med Dario Cologna sitter på bussen.

– Det er smøreteamet, trenerteamet og bare én aktiv som er med. Heldigvis kom alle de andre aktive i går. Det er bare Pål Golberg som er med av de norske løperne. Det ble nattbuss, men den nattbussen har nesten stått stille på en nedsnødd motorvei, sier Monsen.

– Det er ingen ideell oppladning for Golberg?

– Nei, men heldigvis skal han ikke gå før fredag, sier treneren.

Det har vært snøstormer i området den siste tiden, men ifølge værmeldingene skal disse gi seg i løpet av de nærmeste 24 timene.

Det er meldt om normalt kaldt vintervær med temperaturer mellom minus sju og minus tolv grader på dagen fra torsdag til søndag.

Verdenscupavslutningen i Quebec innledes med sprint fredag. Minitouren fortsetter med klassisk fellesstart lørdag og jaktstart i fri teknikk søndag.