Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sander Berge var ikke den eneste debutanten da Lars Lagerbäck tirsdag presenterte sin første tropp som landslagstrener for Norge.

Se Lagerbäck presentere troppen øverst!

Gustav Valsvik har også muligheten til å få sin debut for A-landslaget etter at tirsdag var blant Lagerbäcks utvalgte i troppen bestående av 24 spillere.

– Det er kjempekjekt å bli tatt ut. Det har vært en drøm for meg siden jeg var liten. De to siste årene har det vært en målsetting for meg å komme på A-landslaget. Jeg gleder meg, sier Valsvik på telefon fra Tyskland til TV 2 Sporten noen timer etter den gledelige beskjeden fra Lagerbäck.

– Jeg har tatt det neste steget
Forsvarsspilleren røper at formen bare har blitt bedre og bedre de siste årene.

– Jeg hadde en bra sesong i Godset i fjor, så kom jeg til Tyskland og taklet nivået her og tok det neste steget, forklarer han.

Midtstopperplassene har vært posisjonene Norge har slitt mest de siste årene. Valsvik er klar til å starte om han får sjansen.

– Jeg har ikke noen formening om jeg bør starte eller ei. Alt er nytt for meg, det er første gang jeg havner på landslaget. Det er opp til de som bestemmer å avgjøre laguttaket, sier han diplomatisk.

23-åringen forteller at han stortrives med å spille for Eintracht Braunschweig i 2. Bundesliga.

Stortrives i Tyskland
Klubben ligger på en foreløpig fjerdeplass på tabellen, og har kun fem poeng opp til opprykksfavoritt Stuttgart.

– Det er en liga som passer meg bra. Det er tysk disiplin og jeg er blitt tatt kjempegodt i mot i klubben. Jeg har spilt bedre og bedre og blitt mer fysisk i stilen. Jeg pådro meg en liten skade før jul, men etter det har jeg spilt fem kamper på rad og formen er stigende. De siste kampene har vært de beste jeg har spilt her nede til nå. Jeg møter gode spillere på trening og i kamper, og den tyske fotballkulturen passer meg bra, oppsummerer midtstopperen.

Nå ser han frem til å reise på landslagssamling og møte den nye treneren Lars Lagerbäck for første gang.

– Lagerbäck har hatt gode resultater med blant annet Island tidligere, og jeg gleder meg til å møte ham. Lars Lagerbäck er en trener som passer for Norge og jeg tror han blir bra for landslaget, slår han fast.

Nekter å gi opp håpet om VM-plass
I likhet med Lagerbäck tror Valsvik ikke det er umulig å finne fem av de seks siste kampene slik at Norge kan kapre playoffplassen i VM-kvalifiseringen.

– Det er bare å gi alt. Alt er mulig i fotball om du tror på det, konkluderer han.