Etter 217 minutter og 14 sekunder kom endelig avgjørelsen. Joakim Jensen satte inn seiersmålet for Storhamar mot Sparta, og endte det som nå står som verdens lengste ishockeykamp noensinne.

– «Du leste riktig, åtte spilleforlengelser», påpeker NHLs offisielle nettsted.

Det som skjedde på andre siden av kloden fikk de amerikanske kommentatorene under NHL-kampen mellom Detroit Red Wings og New York Rangers til å rette fokuset på mirakelet som var i ferd med å skje i Norge.

NHL-Kommentatorene snakket om verdensrekorden i Rangers-spiller Mats Zuccarello Aasens hjemland, og begynte deretter å snakke om de lengste hockey-kampene de kunne huske.

Fox Sports skrives det om den norske kampen som nå går inn i historiebøkene.

– Storhamar og Sparta spilte mot hverandre i en playoff-kamp søndag i Norge. Det ble en episk kamp, hvor det ble satt verdensrekord, og kampen ble ferdig neste dag, skriver den amerikanske nyhetskanalen.

– Ville aldrig ta slut

Söta bror er som kjent en særdeles hockey-glad nasjon, og gleder seg også over at tidenes lengste kamp ble spilt i nabolandet i vest.

– «Spelade med kramp i benen i två timmar. Lokala pizzerian fikk rycka in under rekordmötet», lyder overskriften i svenske Sportsbladet.

De drar også inn NRK-serien Skam, som er blitt et internasjonalt tv-fenomen og en hit blant ungdom i Sverige, inn i sagaen på sosiale medier.

NEVNT I NHL: Verdens største ishockey-liga la selvsagt merke til nattens hendelse.
NEVNT I NHL: Verdens største ishockey-liga la selvsagt merke til nattens hendelse.

NHL-rekord satt i 1936

Amerikanske Sportsnet skriver også om den norske kampen.

– Joakim Jensen avslutet kampen som man tror er den lengste kampen i hockeyhistorien, med sin scoring i den åttende spilleforlengelsen i playoff i den norske ligaen.

REKORDER FENGER: Sportsnet var blant dem som fulgte med.
REKORDER FENGER: Sportsnet var blant dem som fulgte med.

Bleacher Report gjør det samme, og skriver at rekorden for lengste kamp i NHL har stått siden 1936.

– Det skjedde da Detroit Red Wings trengte seks overtidsperioder for å beseire Montreal Maroons 1-0 i den første semifinalen i Stanley Cup.