Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Storhamar-Sparta (2-1

Se Joakim Jensen avgjøre i videovinduet øverst.

Søndag ble det spilt en ekte thriller av en hockeykamp i Hamar. Storhamar møter Sparta hjemme, i den femte kvartfinalekampen mellom de to lagene i Get-ligasluttspillet.

Kampen startet klokken 18.00, og skulle egentlig gå over de vanlige tre perioden.

Men ingen av lagene klarte å avgjøre etter Henrik Knolds utligningsmål i tredje periode - før Joakim Jensen i den ellevte perioden litt over klokken 02.30.

Det blir ikke straffeslag i sluttspillet, men lagene spiller til noen har klart å avgjøre gjennom ordinært spill. Da lagene passerte 7.02 i sjuende (!) periode var det offisielt: Storhamar og Sparta spilte søndag tidenes lengste kamp i norsk ishockey. Med det slo de rekorden til Trondheim og Vålerenga på 127 minutter og to sekunder.

Da var klokken passert 23, og kampen viste seg ennå å være ung.

Til slutt endte lagene med en verdensrekord.

Men det fikk ikke alle de engasjerte supporterne med seg fra tribunen. Jobben kallet.

– Jeg måtte dra halv elleve, men startet egentlig på jobb kvart over ti, sier supporterleder i Storhamar Supporterunion, Anne-Line Syversen til TV 2.

SUPPORTERLEDER: Anne-Line Syversen.
SUPPORTERLEDER: Anne-Line Syversen.

Hun jobber i hjemmesykepleien, og takket ja til kveldsvakt i god tro om at kampen kom til å være ferdig lenge før hun skulle starte på jobb. Slik ble det altså ikke.

– Jeg sitter og ser på kampen på TV 2 Sumo nå, forteller hun i pausen mellom den syvende og den åttende perioden.

Hun hadde på ingen måte lyst til å reise fra rekordkampen, og måtte ringe jobben for å si at hun ble forsinket.

– Det er like slitsomt for oss som for spillerne. Vi står og synger og støtter gutta hele veien, det er psykisk slitsomt, rett og slett, sier Syversen.

– Det er artig at de holder ut så lenge, men det er jo slitsomt. Og det er jo kamp på tirsdag allerede igjen, sier Syversen.