Arsenal slet i en omgang, men så raknet det for miniputtene fra Lincoln

Theo Walcotts mål rett før pause gjorde at målene rant inn i andre.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arsenal-Lincoln 5-0

Se kampsammendrag øverst.

Det sies at rett før pause er et gunstig tidspunkt å score på.

Det kan i aller høyeste grad sies å stemme for Premier League-laget Arsenal i FA-cupkvartfinalen mot ikke-liga-laget Lincoln.

Etter at laget fra femte nivå hadde bitt godt fra seg i over 45 minutter satte Theo Walcott inn 1-0 for vertene på overtid av den første omgangen. Da sluttsignalet lød var stillingen 5-0.

– I 45 minutter var vi inne i kampen. Vi slapp inn et mål på et dårlig tidspunkt, og uten den scoringen kunne vi ha vært mer med i kampen. Det er ingen skam, vi har 9000 fans her, og spilte mot spillere i verdensklasse, sier Lincoln-kaptein Luke Waterfall.

– Jeg må fortsatt klype meg selv i armen. Å avslutte her, foran 60.000... Det var trolig å gape over for mye mot disse verdensklasse-spillerne.

Brente mange sjanser

For etter scoringen virket normalen å være gjenopprettet i Nord-London.

For der førsteomgang etter forholdene var jevn ble andreomgang plankekjøring for Arsenals stjerner.

Et desillusjonert Lincoln ga fra seg mye mer rom enn de hadde gjort i første omgang og til tross for mange store og brente sjanser for «The Gunners» ble det til slutt fem baller i nettet bak Lincolns keeper.

– Det ble egentlig som forventet. Lincoln brukte tydeligvis enormt med krefter i førsteomgang, for i andre var det bare et spørsmål om hvor stor seieren skulle bli, sier Brede Hangeland i TV 2s studio.

Dermed venter en cupsemifinale og Wembley for hardt pressede Arséne Wenger.

– De kan gå hele veien igjen i en turnering de nærmest har gjort til sin, sier Erik Thorstvedt i TV 2s Premier League-studio.

Lincoln kan dra hjem med hodet høyt hevet. Både på grunn av prestasjonen i førsteomgangen mot Arsenal, men også for en fantastisk FA-cupturnering.

– Det er to vinnere i denne kampen. Arsenal gikk selvfølgelig videre, men Lincoln kan være bekjent av innsatsen og hadde sitt livs fotballopplevelse, sier Brede Hangeland.

Slet i førsteomgang

Det burde vært klasseforskjell fra start, men Arsenal slet tungt med å bryte ned gjestene.

Lincoln skapte sine farligheter i den første omgangen, og tvang også frem to gule kort til Arsenal-spillere.

Men det gjelder å ta sine sjanser når man bokser utenfor sin egen vektklasse.

Vertene straffet Lincoln knallhardt da de fikk muligheten på overtid av den første omgangen.

Theo Walcott, som hadde truffet stangen tidligere i kampen, ble satt opp upresset foran mål. Da kunne vingen prikke ballen inn i lengste hjørnet, via en Lincoln-forsvarer.

– De fikk den scoringen akkurat før de mest sannsynlig skulle gå av banen til pipekonsert, sier Erik Thorstvedt.

Selvmål og ulike målscorere

Etter pausen var det imidlertid Arsenal som kjørte kampen, og da laget hadde hatt flere gode muligheter allerede var det Olivier Giroud som fikk æren av å sette inn 2-0 i det 53. minutt.

Lincoln var helt utspilt da Giroud fikk stå upresset inne i 16-meteren.

Få minutter senere var laget fra femte nivå like utspilt da Kieran Gibbs kom seg til dødlinjen og slo inn der Luke Waterfall var uheldig å sette ballen i mål.

Alexis Sánchez og Aaron Ramsey fikk også tegne seg på scoringslisten for et stadig mer lekende Arsenal, som også fikk stadig mer rom.