Manchester United-flopp briljerte med scoring i verdensklasse

– Jeg trodde faktisk ikke han hadde dette i seg, sier TV 2s Premier League-ekspert.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

e Morgan Schneiderlins 2-0-scoring i videovinduet øverst. Sammendrag nede i saken!

Everton-WBA 3-0

Morgan Schneiderlin ble ingen suksess i Manchester United, men har vist glimt av gammel klasse etter overgangen til Everton i januar.

Lørdag scoret franskmannen også sitt første mål for klubben, og det på elegant vis.

Midtbanespilleren viste både styrke, teknikk og eleganse da han lobbet 2-0-målet i nettet like før pause i hjemmemøtet med West Bromwich Albion.

– Det er verdensklasse. Han kommer seg fri og chipper den inn. Det andre touchet er genialt, sa Brede Hangeland i TV 2s Premier League-studio.

Tidligere Premier League-stopper Hangeland fulgte med det opp TV 2-kommentator Endre Olav Osnes' beskrivelse av scoringen som «internasjonalt snitt». Også Erik Thorstvedt var imponert.

– Jeg trodde faktisk ikke han hadde dette i seg. Han er i utgangspunktet en som patruljerer defensivt. Det er strålende. En helt fantastisk scoring, sa Hangelands ekspertkollega i TV 2s studio.

Thorstvedt: – Forstod aldri hvorfor han forsvant helt ut i kulden
Schneiderlin ble hentet til Manchester United fra Southampton for drøyt 250 millioner kroner sommeren 2015, men etter en ok debutsesong der han spilte 29 av 38 Premier League-kamper under Louis van Gaals ledelse forsvant han fullstendig fra lagoppstillingene da José Mourinho overtok.

Kun tre kamper som innbytter ble det før han ble solgt i januar, og selv om de røde djevlene fikk igjen omtrent det samme antallet millioner som de hadde betalt i utgangspunktet da de solgte ham, er han å finne i kategorien «flopp» i den røde delen av Manchester.

– Jeg forstod aldri hvorfor han forsvant helt ut i kulden i Manchester United, sa Thorstvedt i studio.

Kun to poeng bak Manchester United
Forsvant gjorde dog Schneiderlin, og i januarvinduet var det spesielt to klubber som meldte interesse. Den ene var West Bromwich, og den andre var Everton.

Sistnevnte er nok lørdag meget glad for at han valgte dem, og for at han lørdag endelig klarte å score mål igjen. Schneiderlins mål var hans første i Premier League på 511 dager, siden den gang han scoret for Manchester United mot nettopp Everton på Goodison Park.

En som scorer hyppigere er Romelu Lukaku, som rundet av Everton-festen da han satte inn 3-0-målet lørdag. Målet var belgierens 19. i ligaen denne sesongen, og han er nå igjen likt med Harry Kane på toppen av toppscorerlisten på engelsk fotballs øverste nivå.

Kampens første scoring ble for øvrig satt i nettet av Kevin Mirallas, og seieren betyr at Ronald Koemans gutter nå kun er to poeng bak Manchester United på 6. plass på Premier League-tabellen. De blå fra Merseyside har dog to kamper mer spilt.

Se Premier League på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium!