NEKT: Snowboarderne krever utbedringer av slopestyle-løypen, og nektet å gjennomføre onsdagens kvalifisering. Foto: Peter Gløersen. 
NEKT: Snowboarderne krever utbedringer av slopestyle-løypen, og nektet å gjennomføre onsdagens kvalifisering. Foto: Peter Gløersen. 

Snowboarderne nektet å kjøre X Games-kvaliken

Kvalifiseringen i Hafjell blir utsatt til fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se X Games Norway-sendingen på TV 2 Sumo nå

Onsdag klokka 16.00 skulle snowboarderne kjøre X Games-kvalifisering i slopestyle, men etter morgenens trening ba utøverne om et møte med arrangørene.

De ga tydelig uttrykk for misnøye med slopestyle-løypen, og krevde utbedringer.

– Amper stemning

Hovedproblemet er at underlaget er for isete, og at farten er for dårlig.

– Jeg mener at farten er det største problemet. Hadde dette vært en litt mindre konkurranse enn X Games hadde det nok gått helt greit, men denne konkurransen betyr veldig mye. Å få en medalje her er stort, og guttene ville ikke kjøre en dårlig kvalifisering der de viser halvveis kjøring. Kjørerne krever litt mer, fordi vi vet at vi må prestere vårt aller beste for å få en medalje, sier Silje Norendal til TV 2.

Jentene er direkte kvalifisert til finalen, men Norendal var tilstede på møtet etter onsdagens morgentrening.

Der var stemningen dårlig.

– Det ble ganske amper stemning på møtet, og det ble sagt litt dumme ting. Ting kom ut veldig aggressivt mot arrangørene, men jeg tror rett og slett at guttene var ekstremt frustrerte. De fikk det ikke til, og du blir stresset. Jeg tror de var litt redde også, for hvis du ikke har fart og lander på de isete kulene så kan det bli skader, sier Norendal.

– Tror du arrangørene rekker å gjøre de endringene som kreves?

– Ja, det tror jeg. Løypen i seg selv er ganske bra. Det er mest fartsproblemer, men jeg tror de kommer til å jobbe dag og natt så alle blir fornøyde på fredag og lørdag, understreker hun.

Nektet å kjøre

Kun tre av utøverne var villige til å gjennomføre onsdagens planlagte kvalifisering, derfor blir den utsatt til fredag.

– Vi måtte ha et møte etter treningen, der utøverne kom med innvendinger for å justere løypen. Basert på innvendingene blir kvalifiseringen utsatt til fredag 11.00. Det er veldig viktig for oss å høre på utøverne, sier lederen for X Games Norge Henning Andersen.

Skikjørernes slopestyle-kvalifisering går derimot som planlagt, onsdag kveld 19.00.

Torgeir Bergrem understreker at dette handler om sikkerhet.

– Det var veldig vanskelig å kjøre i dag, så vi ble enige om at løypen ikke har den standarden som kreves enda. Det handler om sikkerhet, for hvis du har dårlig fart og lander på en isete kul så ryker det ankler og korsbånd. Så vi fant ut at helsen er viktigere enn kvalifiseringen i dag, sier han til TV 2.