Dette er Zlatan Ibrahimovics «history of violence»

Stygge taklinger, slag, munnbruk og bråk med lagkamerater. Ibrahimovics skrekk-CV inneholder det meste.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag ble Zlatan Ibrahimovic ilagt tre kampers karantene for voldelig oppførsel da han albuet Tyrone Mings i helgens kamp mot Bournemouth.

– Det er potensielt avgjørende for hele sesongen til Manchester United. Han er den beste spilleren de har ganske soleklart, sier TV 2-kommentator Simen Stamsø Møller.

Ibrahimovic er først og fremst kjent for artisteri og som en strålende fotballspiller, men han har også en skyggeside.

Det er langt fra første gang at 35-åringen markerer seg med negativt fortegn i dommernes og fotballforbundets bøker.

Tittelen fra spenningsfilmen «A History of Violence» kan således være passende.

Totalt har Ibrahimovic sonet 21 kampers karantene for røde kort eller utenomsportslig bråk.

Den britiske storavisen The Telegraph har samlet de mest alvorlige og blamerende hendelsene i Ibrahimovics karriere før tiden i Manchester United.

Fornærmet dommeren (mars 2015)

Zlatan Ibrahimovic måtte beklage til den franske idrettsministeren for hans tirade mot dommer Lionel Jaffredo etter PSGs 3-2-tap mot Bordeaux. Tiraden ble fanget på kamera, og det falt ikke i god jord at han kalte Frankrike et drittland som ikke fortjente PSG. Stjernespissen måtte sone en karantene på fire kamper.

Video med tillatelse fra Viasat

Rødt kort mot Chelsea (mars 2015)

Zlatan Ibrahimovic må stå over mandagens FA-cupoppgjør mot Chelsea, men tilbake i 2013 var svensken i begivenhetenes søkelys på Stamford Bridge da han fikk rødt kort for en takling på Oscar. Etterpå anklaget han Chelsea-spillerne for å oppføre seg som babyer. Svensken måtte se en Champions League-kamp fra tribunen.

Video med tillatelse fra Viasat

Pistolgest mot Zebina

Zlatan Ibrahimovic ble truet med straff, men slapp unna med en advarsel etter å ha vist en pistolgest mot Toulouse' Jonathan Zebina. De to er ikke venner etter deres felles opphold i Juventus.

Video med tillatelse fra Viasat

Stemplet Andres Guardado (februar 2013)

Den daværende PSG-spilleren fikk direkte rødt kort i Champions League også mot Valencia i 2013. Ibrahimovic fikk to kampers karantene for stemplingen av Andres Guardado.

Video med tillatelse fra Viasat

Sparket til Stephane Ruffier (november 2012)

I det Paris Saint-Germain var på vei mot et sjeldent hjemmetap tok frustrasjonen overhånd for den svenske kjempen. Ibrahimovic fikk se det røde kortet etter at han sparket St. Etiennes keeper Stephane Ruffier i brystet. Det var også derfor Ibrahimovic nylig ble buet på under kampen mot St. Etienne i Europaligaen. For hendelsen fikk Zlatan to kampers karantene.

Zlatan Ibrahimovics bein mot Stephane Ruffier i november 2012.
Zlatan Ibrahimovics bein mot Stephane Ruffier i november 2012. Foto: Kenzo Tribouillard

Spissen kan også være en gentleman når situasjonen krevde det. Høsten 2015 gjorde Ruffier en kjempetabbe mot PSG, og Ibrahimovic trøstet keeperen. Så var han nådeløse Zlatan igjen, og scoret tre mål til...

Video med tillatelse fra Viasat

Slo til Salvatore Aronica (februar 2012)

Zlatan Ibrahimovic ga Salvatore Aronica en lusing i ansiktet under Milans målløse kamp mot Napoli. Den da 30 år gamle svensken prøvde å lure dommeren med å late som han la armen rundt lagkamerat Antonio Nocerino, før han ga Aronica en flathånd på kinnet. Nok en gang måtte han sone tre kampers karantene.

Stygge ord til dommerne (april 2011)

Etter nettopp å ha sonet ferdig en karantene fikk han sitt andre gule kort mot Fiorentina da han slaktet assistentdommeren og brukte svært stygge ord. Ibrahimovic var rasende på grunn av en avgjørelse om et innkast som ikke gikk i Milans favør. Ibrahimovic fikk en ny tre kampers karantene.

FORLATER BANEN: Zlatan Ibrahimovic etter å ha fått rødt kort.
FORLATER BANEN: Zlatan Ibrahimovic etter å ha fått rødt kort. Foto: Alberto Lingria

Slo til Marco Rossi (mars 2011)

I mars 2011, på utlån til AC Milan, fikk Zlatan Ibrahimovic rødt kort for å slå Bari-forsvarer Marco Rossi i magen. Ibrahimovic prøvde å skjule slaget mot Rossi i det et innlegg kom inn, men dommeren så det og ga ham et rødt kort. Dommeren nølte ikke før han ga svensken det røde kortet, og han fikk også tre kampers karantene.

LAGKAMERATER: Zlatan Ibrahimovic i fokus, og Rafael van der Vaart. 
LAGKAMERATER: Zlatan Ibrahimovic i fokus, og Rafael van der Vaart.  Foto: Bas Czerwinski

Slåss med lagkamerat (november 2010):

Tidligere i låneoppholdet hos Milan i 2010 begynte Zlatan Ibrahimovic å slåss med lagkamerat Oguchi Onyewu. Ibrahimovic pådro seg et brukket ribbein i hendelsen, etter å ha kastet seg tofotet inn mot amerkianeren før han skallet ham. Ibrahimovic slapp unna straff den gangen.

Taklet lagkamerat (august 2004):

Rafael van der Vaart anklaget Zlatan Ibrahimovic for å takle ham med vilje i en treningskamp. Van der Vaart pådro seg revne leddbånd i ankelen, og i krangelen etterpå truet Ibrahimovic med å knekke beinet til nederlenderen.

Ibrahimovic ble ikke offentlig straffet av Ajax, men ble bare uker senere solgt til Juventus.