Bendtner klar for Rosenborg: – Det er bare å applaudere

Rosenborg bekrefter at Bendtner har signert en 3,5-årskontrakt

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Danske Nicklas Bendtner er klar for Rosenborg.

Bendtner kommer fra Nottingham Forest og har skrevet under på en treårskontrakt med trønderne.

– En fantastisk signering for oss og for norsk fotball. At en sånn profil kommer til Rosenborg og Eliteserien må vi være stolt av, sier trener Kåre Ingebrigtsen til RBKs nettsider.

Nyheten om klubbens nye nummer 9 har fått nettsidene til Rosenborg til å knele.

Til TV 2 sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen at han har hatt en grundig prat med Nicklas Bendtner og opplever dansken som en ydmyk spiller med et brennende ønske om å restarte karrieren.

– Kanskje har han sine fire-fem beste år foran seg. Han vet at vi scorer 65-70 mål per sesong og mener at det gir ham optimale arbeidsforhold, sier Ingebrigtsen.

Kåre Ingebrigtsen er den første til å innrømme at det kan være over etter langt kortere tid enn de tre årene som kontrakten varerer.

– Går det som Nicklas (Bendtner) og vi tror, blir det med én sesong i Rosenborg, spår Kåre Ingebrigtsen og gleder seg over unisont positiv respons på spillererobringen.

– Jeg er (foreløpig) ikke ekspert på norsk fotball, men jeg vet at Rosenborg er selve symbolet på en stabil klubb, en klubb som får det beste ut av sine spillere. Den type stabilitet har jeg savnet siden jeg dro fra Arsenal, og nå får vi se hva det kan føre med seg å oppleve den type stabilitet igjen. Jeg vil kun love én ting: Jeg er fortsatt sulten på fotball og på å score mål, skriver Bendtner på sin egen Instagram-konto.

Erstatter Gytkjær

Bendtner erstatter en annen danske etter at Christian Gytkjær gikk til 1860 München etter forrige sesong.

– Alle vet at vi har jaktet en spiss lenge og nå har vi funnet den spissen vi har lett etter. Han vil passe perfekt i vår 4-3-3-formasjon, sier Ingebrigtsen.

Bendtner slutter seg til treningsleiren i Marbella som Vegard Forren bestemte seg for å reise fra tidligere mandag.

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen trodde først Bendtner-nyheten var en aprilspøk. Nå gleder han seg stort.

– Det er bare å applaudere, sier Mathisen til TV 2.

– Dette blir Eliteseriens klart største profil og en storfavoritt til toppscorertittelen. En fantastisk signering om han er motivert og spiller opp mot sitt beste. Rosenborg er jo kjent med danske urokråker, men Bendtner er av et helt annet format enn Nicki Bille Nielsen.

– Bendtner har jo en historie, og det er en risiko, men får Rosenborg sjansen til å hente ham, er det klart de griper den med begge hender. Han erstatter Gytkjær, som gjorde det bra i fjor, men Bendtner har mulighet til å slå hardt fra seg for Rosenborg i Europa.

29-åringen har et rykte som en urokråke, og har hatt en dalende formkurve.

– Han vet at han kommer til en rolig by med gode rammebetingelser for den som vil lykkes sportslig. Jeg ser ikke ett eneste problem med å hente den danske stjernen hit, sier Ingebrigtsen til TV 2.

– Vi har håndtert kontroversielle spillere før og opplever den tidligere Arsenal-stjernen som seriøs, ydmyk og ambisiøs.

Før han spøkefullt legger til:

– Og vil han på død og liv på by’n, sender vi bare Mini med ham!

TV 2s Premier League-ekspert Brede Hangeland har spilt mot Nicklas Bendtner, og selv om han aldri har scoret mot et lag med Hangeland på banen tror den tidligere midtstopperen på overgangen.

– Han er en klassespiller, sier Brede Hangeland i TV 2s Premier League-studio.

– Det store spørsmålet er om han er på vei opp eller ned. Jeg tror han er en klassessignering til Rosenborg. Man tror han er gammel, men han er bare 29 år og skal være i sin beste alder. Så spørs det om den kurven går ned eller opp. Jeg spør meg når jeg ser ham i hettegenser og lue om det er en kulturkrasj. Han er en effektiv spiller i boksen, om man spiller ham på rett måte. Om Bjørnebye får ristet ham inn i Rosenborg-kulturen, så kan det bli bra.

Fallende kurve

Bendtner gikk til Arsenal som 16-åringen i 2004, og spilte 171 kamper og scoret 45 mål for London-klubben.

Dansken mistet etterhvert plassen som førstevalg hos Arsenal og var utlånt til både Sunderland og Juventus før overgangen til Wolfsburg i 2014. Der ble det 47 kamper og ni mål.

Før denne sesongen gikk han gratis til Nottingham Forest der det ble 14 kamper og to mål.

Dansken, som har fått kallenavnet «Lord», har kanskje vært aller best for landslaget, der han har registrert 29 mål på 74 kamper.

– Brede hadde Bendtner i lommen da han spilte mot ham