NY GRUNN TIL Å JUBLE: Stabæk-trener Toni Ordinas jubler sammen med støtteapparat og fans etter at Eliteserieplassen ble sikret mot Jerv i fjor. Nå kan de juble på ny. 
NY GRUNN TIL Å JUBLE: Stabæk-trener Toni Ordinas jubler sammen med støtteapparat og fans etter at Eliteserieplassen ble sikret mot Jerv i fjor. Nå kan de juble på ny.  Foto: Grøtt, Vegard Wivestad

Stabæk henter tidligere Premier League-spiller

Midtbanespiller med fortid i Sunderland, Charlton og på det franske u-landslaget skal spille i Eliteserien.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den franske midtbanespilleren El-Hadji Ba (24) har signert for eliteserieklubben Stabæk.

Det skriver Stabæk på sine hjemmesider mandag.

Franskmannens kontrakt med bærumsingene varer ut 2017.

Ba spilte sist i Charlton i England, og spilte 25 kamper da de rykket ned fra Championship forrige sesong.

Før det var han under kontrakt med Premier League-klubben Sunderland i to år, men fikk kun en Premier League-kamp.

Han kom innpå som innbytter mot Swansea i siste seriekamp etter at plassen var sikret i 2013/14-sesongen, men hans 19 minutter som innbytter mot Swansea huskes neppe av mange andre enn Sunderland-fansen.

Ba har faktisk også scoret mål for Sunderland, noe han gjorde i FA-cupkampen mot Carlisle i januar 2014. Da sikret han seieren med sin 3-1-scoring i sin debut for klubben. Han spilte også mot Kidderminster for «The Black Cats», men det ble altså kun totalt tre kamper.

Store deler av tiden i Premier League-klubben tilbrakte han dog på utlån til franske Bastia, men det oppholdet ble ødelagt av et beinbrudd som satte ham utenfor fotballbanen i seks måneder.

Den sentrale midtbanespilleren startet karrieren i franske Le Havre, og har kamper for U18-, U19- og U20-landslagene til Frankrike.

NTB/TV 2