Zlatan og Mings siktet for voldelig oppførsel

Det engelske fotballforbundet (FA) skal se nærmere på helgens hendelser på Old Trafford.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.


Zlatan Ibrahimovic og Tyrone Mings er begge i fotballforbundets søkelys etter lørdagens Premier League-kamp mellom Manchester United og Bournemouth.

Det engelske fotballforbundet (FA) bekrefter i en pressemelding mandag at det er tatt ut siktelse mot de to kamphanene for voldelig oppførsel.

Spillerne har nå frem til tirsdag kveld med å svare for seg.

«Spillerne var involvert i to separate hendelser rundt det 44. minutt. Ingen av disse ble sett av kamplederne på det tidspunktet, men ble fanget opp av video», skriver FA.

Først tråkket Mings på hodet til en liggende Ibrahimovic, uten at dommer Kevin Friend fikk det med seg. På et påfølgende hjørnespark svarte Ibrahimovic med å plante albuen i ansiktet på Bournemouths forsvarsspiller.

Heller ikke denne hendelsen fikk kamplederen med seg. I stedet valgte han å vise ut Andrew Surman, som hadde gult kort fra før og valgte å dytte Ibrahimovic i etterkant av albuen.

Hendelser som ikke ble sett av dommerne blir henvist til et panel bestående av tre tidligere elitedommerne. Alle panelmedlemmene vil se videobildene hver for seg for å avgjøre om de vurderer det til å være en hendelse verdt rødt kort. For at det skal bli straff må panelet være enstemmig.

I starten av kampen hadde Ibrahimovic selv dyttet Tyrone Mings i bakken.

Ingen tar på seg skyld
Mings mente han ikke forsøkte å tråkke på Manchester Uniteds toppscorer.

– Det er ikke slik jeg spiller fotball. Jeg spiller tøft, men fair, uttalte Mings selv, ifølge BBC etter oppgjøret.

Ibrahimovic hevdet også sin uskyld.

– Det som skjer på banen, det skjer på banen. Jeg er ikke den typen som går til angrep på noen utenfor. Du kan se alt på tv, der har du bildene. Jeg hopper og kommer høyt, så hopper han inn i albuen min, sa Zlatan, ifølge BBC.

Brede Hangeland mener at begge burde blitt sendt av banen.

– Den stemplingen i hodet på Zlatan er en stygg hendelse. Svensken kan være glad for at han ikke ligger plantet i bakken der. Da kunne det blitt virkelig stygt. Men så svarer Zlatan med en stygg albue i tinningen på Mings. Det er utrolig at begge fullførte kampen, mente Premier League-eksperten i TV 2s studio.

Viktige kamper kommer
Zlatan Ibrahimovic kan nå miste viktige kamper i Manchester Uniteds jakt på topp fire i Premier League og suksess i FA-cupen. Skulle han bli utestengt tre kamper, mister han kamper mot Chelsea i FA-cupen og ligakamper mot Middlesbrough borte og hjemmekampen mot West Bromwich.

Bournemouth, som ligger på 14. plass med fem poeng over nedrykksstreken, har to hjemmekamper på rad mot West Ham og Swansea, før det er bortekamp mot Southampton.

Lørdagens batalje på Old Trafford endte for øvrig 1-1. Manchester United tok ledelsen ved Marcos Rojo, før Phil Jones felte Marc Pugh innenfor 16-meteren og laget straffespark. Joshua King var sikker fra ellevemeteren. Selv om Manchester United spilte mot ti Bournemouth-spillere i hele andre omgang, maktet de ikke å overliste målvakt Artur Boruc. Den polske sisteskansen stoppet også Ibrahimovic på straffespark.