Brennhete Kane gikk seirende ut av toppscorerduellen med Lukaku

Tottenhams storscorer sikret laget tre nye poeng og har ikke gitt opp jakten på Chelsea.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Spurs-Everton 3-2

Harry Kane ble dagens mann da to av Premier Leagues tre toppscorere møttes til duell på White Hart Lane søndag ettermiddag.

Tottenhams store sønn scoret sitt 18.- og 19. Premier League-mål for sesongen i da Everton ble slått 3-2.

Se og nyt Kanes perle i videovinduet øverst!

Romelu Lukaku reduserte ti minutter før full tid, noe som satte litt temperatur i et oppgjør som frem til det ikke hadde bydd på den helt store spenningen.

Både Dele Alli og Enner Valencia satte hver sin scoring i nettet på overtid, men det var i realiteten aldri noen tvil om at poengene skulle bli igjen i Nord-London denne dagen.

– Resultatet forteller om en jevn batalje, men det var jo et suverent hjemmelag som tok tre fortjente poeng her, sa TV 2s kommentator Øyvind Alsaker da sluttsignalet gikk.

Kane står dermed med 19 mål på 22 kamper i ligasammenheng denne sesongen, mens Lukaku lusker en scoring bak på Premier Leagues toppscorerliste.

Bare et knippe angripere kan vise til høyere målsnitt enn Kane i de største europeiske ligaene denne sesongen.

Blant dem superstjernene Cristiano Ronaldo og Lionel Messi, samt brennhete Edinson Cavani som har flere ligamål enn spilte kamper i Paris Saint-Germain etter Zlatan Ibrahimovic' avskjed i fjor sommer.

– Det føles godt med seieren i dag selv om det ble litt nervøst på slutten. Det var tre viktige poeng i jakten på Chelsea på toppen. Jeg vet ikke om jeg kan si det, men jeg kommer til å heie på West Ham i morgen, smilte Kane da han møtte TV 2 i tunnelen etter oppgjøret.

Koeman med klar plan

Evertons manager Ronald Koeman hadde åpenbart planer om å tette igjen bakover og stilte med både Gareth Barry, Idrissa Gueye, Morgan Schneiderlin og Tom Davies fra start, en midtbanekvartett som helt klart har sine største forser i det defensive arbeidet.

– Det er interessant å se når to managere legger opp kampplanene såpass mye etter hva man forventer at den andre gjør. Det blir spennende å se hvordan Everton takler å spille litt annerledes enn de vanligvis gjør, sa TV 2s ekspertkommentator Petter Myhre.

Oppgjøret fikk den innledningen man da kunne forvente, med et hjemmelag som hadde mye ball, og gjester som forsvarte seg kompakt og ventet på overgangsmuligheter for Barkley og Lukaku.

Den eneste gangen deler av White Hart Lane var på bena var da Christian Eriksen gikk i bakken innenfor Evertons felt, men dommer Michael Oliver så ingen grunn til å peke på krittmerket.

De blåkledde fortsatte å forsvare seg dypt, og balltempoet hos vertene var langt fra høyt nok til å skape veldig mye uro i Evertons bakre rekker.

Kane-kanon

Da er det greit å ha en spiller som Harry Kane. 20 minutter ut i omgangen ble Tottenhams toppscorer spilt opp i mellomrommet. Derfra tok engelskmannen saken i egne hender, vendte opp og banket ballen i nettet fra nesten 30 meter, en vanvittig scoring av Tottenhams viktigste angrepsbrikke.

– Hvor var Harry Kane? Der dukket han opp og hamret inn sitt 18. ligamål denne sesongen, out of nowhere! Man kan sikkert stille spørsmål til Joel Robles i Everton-målet, men her må vi bare hylle Kane, utbrøt Alsaker.

– Sånne ting er det nesten ikke mulig å gardere seg mot. Everton aner fred og ingen fare, men så bare feier han til og treffer som alltid. En fantastisk avslutning, supplerte Myrhe.

Et øyeblikks Kane-magi var dermed alt som skulle til for å sende hele Everton og Koemans kampplan i vasken.

– I en kamp som dette er det helt avgjørende å ha spillere som kan utrette disse tingene på egenhånd. Everton har forsvart seg prikkfritt, så dukker Harry Kane opp, får noen meter og så sitter ballen i noten, sa Alsaker.

Minutter senere var Kane nære på å sette sitt andre for dagen, men denne gangen var Robles våken og fikk stoppet den brennhete Tottenham-spissen.

Everton maktet verken å skape trykk eller sjanser på Premier Leagues beste hjemmelag, og Kanes spissduellant Lukaku var nærmest usynlig i 45 minutter.

– Det spørs om ikke Lukaku skal prøve å komme seg litt bredere i banen for å få litt mer rom fra stopperne til Tottenham, sa Myhre da lagene gikk til pause.

Kane igjen

Den andre omgangen fortsatte som den første sluttet, og Lukaku ble fortsatt godt pakket inn av Tottenhams solide stoppertrio.

I stedet var det Kane som igjen skulle tegne seg på scoringslisten. Rot i Everton-forsvaret forærte Premier Leagues heteste spiss ballen alene med Robles. Med all verdens tid gjorde 29-åringen ingen feil og trillet ballen enkelt i nettet til 2-0-ledelse.

– Det gjør du ikke ustraffet mot Harry Kane! Hvor skal dette ende for Kane denne sesongen?, spurte Myhre seg.

Etter en times spill hadde Koeman sett nok og bestemte seg for å endre plan.

Spenning i sluttminuttene

Kevin Mirallas og James McCarthy fikk den siste halvtimen til fordel for Barry og Gueye, uten at det hadde noen forløsende effekt for vertenes offensive forstoppelse.

Det skulle ta tid, men ti minutter før full tid fikk Koeman uttelling, og hvem andre enn Lukaku var det som måtte gjøre det for vertene?

Belgieren dro seg fri fra Jan Vertonghen og banket ballen ned i Hugo Lloris' lengste hjørne med høyrebenet.

På overtid så Alli ut til å fjerne all tvil da han lurte inn 3-1 etter en frekk frisparkvariant fra Ben Davies, men bare minuttet senere sørget Enner Valencia for spennende sluttsekunder med sin 3-2-scoring.

Everton maktet imidlertid ikke å komme tilbake og Tottenham kunne med det innkassere tre svært viktige poeng i det som ble lagets niende strake hjemmeseier i Nord-London.

– Tre nye poeng. Sju opp til Chelsea som spiller i morgen. Det er mye igjen av sesongen og dette ser bra ut for Harry Kane og Tottenham, det er det i hvert fall ingen tvil om, konkluderte Alsaker.

Slik startet lagene:

Spurs: Lloris - Dier, Alderweireld, Vertonghen - Walker, Wanyama, Dembele, Eriksen, Alli, Davies - Kane.

Everton: Robles - Coleman, Williams, Funes Mori, Baines - Gueye, Schneiderlin, Barry, Davies - Barkley - Lukaku.