Det ble en «happy day» for Leif Kristian Hagen i Slovenia lørdag. Foto: Srdjan Zivulovic
Det ble en «happy day» for Leif Kristian Hagen i Slovenia lørdag. Foto: Srdjan Zivulovic

Haugen på pallen bak suverene Hirscher

Leif Kristian Haugen kjørte seg opp fra tolvte- til andreplass.

Marcel Hirscher slo til med seier i det nest siste storslalåmrennet for sesongen i slovenske Kranjska Gora lørdag formiddag.

Leif Kristian Haugen tok en fin andreplass bak østerrikeren, som samtidig sementerte seieren i storslalåm- og verdenscupen totalt.

Hirscher var i en klasse for seg allerede i den første omgagen, og kjørte inn til tiden 1.11,63 lørdag etter en bortimot prikkfri omgang.

Henrik Kristoffersen var nærmeste utfordrer, men mannen som tok den sure fjerdeplassen i VM, var hele 96 hundredeler bak.

Rælingen-gutten maktet imidlertid ikke å følge opp i den andre omgangen, som for øvrig var preget av utesttelser og dårlige forhold, og endte til slutt på ellevteplass med omgangens tredje dårligste tid.

Hirscher leverte også en svak andreomgang, men med det enorme forspranget fra førsteomgang, holdt han unna og kunne juble for seier.

Leif Kristian Haugen, som imponerte og kjørte inn til en flott bronseplass i VM, lyktes igjen lørdag. Etter å ha lagt på delt 12.-plass,1,69 sekund bak Hirscher, hadde Haugen andreomgangens raskeste tid og tok andreplassen, 46 hundredeler bak Hirscher.

Aleksander Aamodt Kilde kom på 15. plass, mens Marcus Monsen ble nummer 17. Bjørnar Neteland tok seg ikke videre til finaleomgangen.