BYTTET BORT: Andreas Martinsen er klar for Montréal Canadiens. 
BYTTET BORT: Andreas Martinsen er klar for Montréal Canadiens.  Foto: Ronald Martinez

Andreas Martinsen klar for ny NHL-klubb

Nordmannen skal spille for Montréal Canadiens.

Montréal Canadiens har onsdag sikret seg Andreas Martinsen fra Colorado Avalanche, mens Sven Andrighetto har gått motsatt vei.

Colorado Avalanche er ligaens svakeste lag og har ingen sjanse til å nå sluttspillet. Nå er nordmannen plutselig i en klubb som leder sin avdeling og er på full fart mot sluttspillet.

– Jeg ble først og fremst veldig overrasket, det var en helt ny erfaring for meg. Men det er sånn gamet er her borte, og nå ser jeg veldig fram i mot å komme til Montreal. Det er en veldig spesiell klubb å spille for, og de har et bra lag, så det skal bli veldig spennende! Jeg gleder meg, sier Andreas Martinsen til TV 2 Sporten etter overgangen.

– En kanonklubb
TV 2 Sportens ishockeyekspert Bjørn Kr. Erevik innrømmer at han ble overrasket over overgangen.

– Du verden så spennende. Det er en kjempetillit for Andreas Martinsen. Montréal er jo en kanonklubb som kan kjempe helt i toppen i Stanley Cup, sier Erevik til TV 2 Sporten.

– De har nok hentet ham inn som trade mot sluttspillet. Klubben har nok vært ute etter den type rollespiller innenfor lønnstaket. Min første reaksjon er at dette kjempespennende, fortsetter han.

Han innrømmer imidlertid at overgangen kan skape hodebry for landslagssjef Petter Thoresen før ishockey-VM.

– Selvfølgelig er det en strek i regningen for ham at vi nå har to i NHL som skal spille sluttspill, og går glipp av VM. Dersom Martinsen hadde blitt værende i Colorado så hadde det vært en annen sak, for de skal ikke inn i sluttspillet, poengterer han.

– Tatt på sengen
Erevik tror Martinsen kan få en del istid i sin nye klubb.

– De har nok neppe tradet ham for å ikke bruke ham. Han besitter noen kvaliterer som er gode. Martinsen er sterk, god på skøyter og har vist både i Colorado og Tyskland at han kan score mål. Kanskje er han tiltenkt en rolle i 3. rekke og i powerplay. Det kommer nok flere uttalelser om traden senere. Uansett så synes jeg dette er veldig kult, og jeg ble tatt litt på sengen av denne overgangen, konkluderer Erevik.

Martinsen har spilt 55 kamper for Avalanche denne sesongen, og står bokført med tre mål og fire assists. Han har spilt for klubben siden mai 2015.

Overgangsfrist natt til torsdag
Canadiens vil ha mer muskler og har vært aktiv rett før overgangsvinduet stenger, Klubben har skaffet seg Dwight King fra Los Angeles Kings, i tillegg til Steve Ott, Jordie Benn og Brandon Davidson.

Nordmannen er ikke den eneste som er blitt byttet bort fra Avalanche onsdag. Jarome Iginla ble byttet bort til Los Angeles Kings.

39-åringen slutter seg til sin femte NHL-klubb i jakten på Stanley Cup-triumfen han har til gode å oppleve. Han hadde kontraktfestet rett til å avslå klubbskifte, men ga avkall på den.

Iginla har to OL-gull og ett VM-gull med Canada. Han begynner å merke alderen og har bare åtte mål og 10 assist på 61 kamper denne sesongen.

Overgangsfristen i NHL er natt til torsdag norsk tid, og Kings sikret seg også målvakten Ben Bishop som backup for Jonathan Quick.

(©NTB/TV 2 Sporten)