GA SEG: Per Ciljan Skjelbred har gitt seg på landslaget.
GA SEG: Per Ciljan Skjelbred har gitt seg på landslaget. Foto: Patrik Stollarz

Lagerbäck: – Per Ciljan er velkommen tilbake om han endrer mening

Lars Lagerbäck har snakket med Per Ciljan Skjelbred på telefon.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For seks dager siden bekreftet Norges tidligere landslagskaptein brått og uventet på sin Instagram-profil at han gir seg på landslaget.

– Når det nå kommer en ny landslagstrener føler jeg at dette er et passende tidspunkt for å gi drakten min til en av de nye, unge guttene som banker på landslagsdøren. Jeg har ikke lenger den motivasjonen som trengs for å spille på landslaget og har lyst til å prioritere mine to vakre barn, skrev Per Ciljan Skjelbred.

29-åringen endte på 43 landskamper for Norge, med ett mål mot Makedonia i 2013. Skjelbred var kaptein i 19 av sine 20 siste landskamper.

Oslo  20170228.
Tidligere U21-landslagssjef Per Joar Hansen (tv) blir assistent for fotballherrenes landslagssjef Lars Lagerbäck.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Oslo 20170228. Tidligere U21-landslagssjef Per Joar Hansen (tv) blir assistent for fotballherrenes landslagssjef Lars Lagerbäck. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: Bendiksby, Terje

– Jeg tror ikke på overtalelse
Norges nye landslagstrener Lars Lagerbäck opplyser til TV 2 Sporten at han ringte Hertha Berlin-spilleren etter at midtbanespilleren gikk offentlig ut med sin overraskende avgjørelse.

– Jeg snakket med ham på telefon, men forsøkte ikke å overtale ham til å fortsette. Min oppfatning i slike situasjoner er at når en spiller ikke har indre motivasjon nok, så kan de ikke prestere maksimalt, forteller Lagerbäck til TV 2 Sporten.

Svensken innrømmer imidlertid at Per Ciljan Skjelbred er velkommen tilbake om Bundesliga-proffen får tilbake motivasjonen for videre landslagsspill.

– Jeg tror ikke på overtalelse, og da jeg snakket med Per så var det mer for å uttrykke min forståelse for avgjørelsen. Men føler Per seg sugen igjen så er han velkommen tilbake. Døren er åpen på landslaget om han er kvalifisert, og jeg vil nok tro at ville vært god nok for en 23-mannstropp, sier Lagerbäck og smiler lurt.

Ville ikke gjort som Hareide
Åge Hareide reiste i 2004 til Roma for å overtale John Carew til å fortsette etter at angriperen ville gi seg den gang.

Lagerbäck ville ikke gjort noe tilsvarende i en lignende situasjon.

– Som jeg sa så spiller spillerne på dette nivået kamper hele tiden og opplever press om å prestere hele tiden. Føler de ikke at de har motivasjonen så vil jeg ikke forsøke å overtale dem. Jeg ville heller ikke gjort noen unntak for noen spillere, sier svensken, før han fortsetter:

– Hvis det hadde vært en konflikt i spillergruppen og det var årsaken, så ville jeg forsøkt å løse det. Men her føler Per at motivasjonen ikke lenger er der. Men, som jeg sa, han er velkommen tilbake om han endrer mening, konstaterer Lagerbäck.

Flere spillere på blokken
Med unntak av telefonsamtalen med Per Ciljan Skjelbred har Lagerbäck ikke snakket med andre landslagsspillere.

– Jeg vil ikke snakke med enkeltspillere av respekt for troppen. Det ville vært lite respektfullt å kun snakke med enkelte spillere. Jeg vil møte og snakke med spillerne når jeg møter dem første gang for å presentere mitt syn, sier han.

Islands tidligere suksesstrener røper at han for øyeblikket har en lang liste med potensielt landslagsaktuelle spillere.

– Nå forsvant dessverre Per Ciljan, men vi har en liste på 36, 37 eller 38 spillere som vi har sett, forteller Lagerbäck - og røper at Sander Berge er blant dem han vil titte nærmere på i fremtiden.

– Sander Berge er definitivt jeg vil lære mer om, varsler 68-åringen.