Derfor ble Iversen vraket

Landslagssjef Tor Arne Hetland svarer på Emil Iversen-vraking.

Johannes Høsflot Klæbo fikk plass på det norske laget til 15-kilometeren i klassisk stil i Lahti.

Det ble klart da landslagsledelsen presenterte laguttaket tirsdag morgen.

– Dette er de fire vi tror går fortest 15 kilometer klassisk akkurat nå, sa landslagstrener Tor Arne Hetland.

Stjerneskuddet får med seg Martin Johnsrud Sundby, Didrik Tønseth og Niklas Dyrhaug på laget.

– Det blir et veldig spennende løp. Det er alltid litt mer spennende å gå individuell start. Man må sette farten selv og jage sekunder hele veien. Det blir en vanvittig fight i morgen, sa Sundby. Storfavoritten listet opp mange utfordrere, men sa at han ser på finske Ivo Niskanen som sin største utfordrer.

Sundby og Tønseth var selvskrevne på distansen. Mer usikkert har det vært rundt de to øvrige norske plassene.

Iversen vraket

Emil Iversen var før VM ansett som en klar kandidat til å gå 15-kilometeren. Etter fallet og nedturen på lagsprinten sa imidlertid trønderen at han ikke skulle gå flere renn i VM. Iversen er fortsatt i Lahti, men fikk altså ikke plass på laget til onsdagens klassiskdistanse.

– Intensjonen var at Emil skulle gå. Han har gått kjempebra i hele vinter. Han vant i Falun og ble nummer to i Kuusamo. Han har hatt to sjanser nå, men ikke vært helt i draget på sprinten, sa Hetland, som ikke ønsket å gå inn på om det var Klæbo eller Dyrhaug som hadde tatt Iversens plass.

Landslagstreneren fortelle at det allerede var en svært nedbrutt Iverson som fikk den kjedelige beskjeden.

– Akkurat da han fikk beskjeden hadde han allerede lyst å synke i jorden. En ulykke kommer sjelden alene. På det tidspunktet ville han ikke gå flere skirenn, men etter å ha tenkt seg litt om så kunne han tenkt seg kanskje å gå den 15-kilometeren også. Hadde det vært verdenscup så hadde han nok gått, sa Hetland.

Niklas Dyrhaug får sammen med Didrik Tønseth sin første mulighet til å vise seg frem i Lahti-VM, men tror ikke det er Iversens uheldige teamsprint som gir ham sjansen på onsdag.

– Jeg føler ikke at det er Emil sin nedtur som gjør at jeg får sjansen. Jeg føler det er fordi jeg har prestert bra over lengre tid. Men det var dritkjipt å se Emil på søndag. Alle gutta satt jo sammen og fulgte med. Å se en kompis gå på trynet slik og miste en opplagt sjanse til gull er noe av det verste jeg har opplevd foran tv-skjermen. Vi har støttet ham så godt vi kan og synes veldig synd på ham, sa Dyrhaug.

Sveriges Johan Olsson er regjerende mester på distansen. Han vant på hjemmebane i Falun for to år siden. Anders Gløersen ble da beste nordmann. Han tok bronsemedaljen.

(NTB/TV 2)