Her fra kampen mot Roberto Carballes Baena. Foto: Felipe Dana
Her fra kampen mot Roberto Carballes Baena. Foto: Felipe Dana

Ruud til sensasjonell semifinale – får tidenes premieutbetaling

Casper Ruud fortsetter å imponere i Brasil.

Casper Ruud er klar for semifinale i ATP-turneringen i Rio de Janeiro etter å ha slått hjemmefavoritten Thiago Monteiro med sifrene 6-2, 7–6.

18-åringen fra Norge er ranket som 208 i verden, mens Monteiro er nummer 85 på lista. Med oddsene imot seg åpnet Ruud fredagens kamp uredd med å ta brasilianerens første servegame, og settet endte 6–2 til Ruud. I andre sett fulgte de hverandre til 6–6. Ruud vant tiebreaket overlegent med 7 mot 2 poeng.

Dette er Ruuds på papiret beste prestasjon hittil i karrieren og sikrer ham hele 77.680 dollar (650.000 kroner) og 180 ATP-poeng, noe som vil føre til et betydelig hopp på rankingen. Så langt i Rio har han sikret seg mer premiepenger enn han har tjent totalt før turneringen, da han sto loggført med 63.617 dollar (ca. 530.000 kroner).

Ruud uttalte til Tennis-Norge før kampen at bare å ta seg til kvartfinalen var litt ubeskrivelig. Han følte, tydeligvis med rette, at han hadde god mulighet til å vinne. Han hadde da studert den 22 år gamle brasilianerens spillesett.