Per Ciljan Skjelbred.
Per Ciljan Skjelbred. Foto: Larsen, Håkon Mosvold

Skjelbred gir seg på landslaget

Landslagskaptein Per Ciljan Skjelbreds karriere på det norske landslaget er over. Han mangler motivasjon og vil ha mer ferie.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det melder 29-åringen på Instagram.

– Jeg har ikke lenger den motivasjonen som trengs for å spille på landslaget og har lyst til å prioritere mine to vakre barn, skriver han.

Les hele avskjedsbrevet nederst i artikkelen.

Til Adresseavisen sier Skjelbred at han ønsker seg mer ferie.

Da er landslagssamlinger hver sommer, høst, vinter og vår i veien

– Jeg har alltid hatt mye kortere ferie enn andre. Før har ikke det vært noe problem eller stress, men nå har det snudd litt. Nå tenker jeg at jeg heller vil bruke tiden min på familien min, og for en gangs skyld nyte ferie som en vanlig familie og ha mer tid til de jeg er glad i, sier han til avisen.

Kaptein

Skjelbred, som til daglig spiller for Hertha Berlin i Bundesliga, stopper dermed på 42 kamper for Norge. Han scoret ett mål.

Den tidligere Rosenborg-spilleren ble gjort til kaptein under den forrige landslagssjefen Per-Mathias Høgmo.

Nå har han ikke motivasjon lenger, og er ikke tilgjengelig for Lars Lagerbäck, som snart skal ta ut sin første landslagstropp.

Skjelbred slet, som resten av laget, med å imponere under Høgmo, men i Tyskland gjør han det mye bedre.

Lagerbäck holder døren åpen

– Han var med i mine planer, og vi skulle gjerne hatt med Per Ciljan Skjelbred videre på landslaget. Samtidig forstår jeg avgjørelsen. Når han mangler motivasjon, er dette en riktig beslutning. Jeg har sagt til Per at døren til landslaget står åpen hvis suget etter landslagsspill kommer tilbake, sier landslagssjef Lars Lagerbäck.

– Når det nå kommer en ny landslagstrener, føler jeg at dette er et passende tidspunkt for å gi drakten min til en av de nye, unge guttene som banker på landslagsdøren, skriver Skjelbred.

Toppfotballsjef Nils Johan Semb ble informert av Skjelbred i går, skriver NFF i en pressemelding.

– Per har ferdigheter og en internasjonal erfaring som vil bli savnet, og han har vært en god rollemodell som landslagskaptein både på og utenfor banen. Samtidig respekterer vi det som er en gjennomtenkt avgjørelse fra hans side. Jeg vil på vegne av norsk fotball takke Per for innsatsen og måten han har representert landslaget på, og vi ønsker han lykke til med karrieren i Bundesliga, sier Semb.

Dette skriver Skjelbred om beslutningen:

«Kjære landslag: Takk for meg.

Jeg er utrolig stolt av å komme fra verdens vakreste land! Et land hvor vi har det så ufattelig godt, hvor dugnadsånden lever og hvor menneskene er åpne, varme og rause. Jeg er stolt over å ha spilt 15 år med nettopp det NORSKE flagget på brystet.

Opp igjennom årene har jeg spilt side om side med mange flotte og talentfulle gutter, som etterhvert har blitt til staute menn.

Når det nå kommer en ny landslagstrener, føler jeg at dette er et passende tidspunkt for å gi drakten min til en av de nye, unge guttene som banker på landslagsdøren.

Jeg har ikke lenger den motivasjonen som trengs for å spille på landslaget og har lyst til å prioritere mine to vakre barn.

Jeg håper at guttene som nå skal spille med det norske flagget på brystet får tid og ro til å utvikle seg, at de får mange minnerike opplevelser og - viktigst av alt: at de har det gøy med å spille landslagsfotball. Jeg har stor tro på det norske laget og alle de flotte spillerne vi har i Norge. Både på herre- og damesiden.

Tusen takk til lagkamerater for alle de fine stundene både på og utenfor banen. Tusen takk til støtteapparatet som har ordnet ALT for oss på samlinger! Og TUSEN takk til fansen, til dere som reiser, heier, fryser, roper, gråter og ler med oss.

Med dette forlater kapteinen skuta. Ei skute med godt mannskap og en ny los, som har stø kurs mot neste mesterskap - lykke til! Jeg heier på dere!»

Kjære landslag: takk for meg. Jeg er utrolig stolt av å komme fra verdens vakreste land! Et land hvor vi har det så ufattelig godt, hvor dugnadsånden lever og hvor menneskene er åpne, varme og rause. Jeg er stolt over å ha spilt 15 år med nettopp det NORSKE flagget på brystet. Opp igjennom årene har jeg spilt side om side med mange flotte og talentfulle gutter, som etterhvert har blitt til staute menn. Når det nå kommer en ny landslagstrener føler jeg at dette er et passende tidspunkt for å gi drakten min til en av de nye, unge guttene som banker på landslagsdøren. Jeg har ikke lenger den motivasjonen som trengs for å spille på landslaget og har lyst til å prioritere mine to vakre barn. Jeg håper at guttene som nå skal spille med det norske flagget på brystet får tid og ro til å utvikle seg, at de får mange minnerike opplevelser og - viktigst av alt: at de har det gøy med å spille landslagsfotball. Jeg har stor tro på det norske laget og alle de flotte spillerne vi har i Norge. Både på herre- og damesiden. Tusen takk til lagkamerater for alle de fine stundene både på og utenfor banen. Tusen takk til støtteapparatet som har ordnet ALT for oss på samlinger! Og TUSEN takk til fansen, til dere som reiser, heier, fryser, roper, gråter og ler med oss. Med dette forlater kapteinen skuta. Ei skute med godt mannskap og en ny los, som har stø kurs mot neste mesterskap - lykke til! Jeg heier på dere!

Et innlegg delt av @percskjelbred