– Rooney har fått grønt lys til å forlate United

Veien ligger åpen for en lukrativ overgang til kinesisk fotball.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Wayne Rooney reiste ikke med Manchester United-troppen til Frankrike før onsdagens møte med St. Etienne, og ser også ut til å miste søndagens Ligacup-finale mot Southampton.

Dermed kan tidenes mestscorende spiller på Old Trafford ha spilt sin siste kamp for Manchester United.

Det melder britiske The Mirror onsdag formiddag.

Avisen hevder å ha informasjon fra innsiden i Manchester United om at dirtektør Ed Woodward har gitt Rooneys agent Paul Stretford grønt lys til å få i orden en overgang til kinesisk toppfotball for 31-åringen.

Deadline Day i den styrtrike kinesiske ligaen faller førstkommende tirsdag, og dermed kan det se ut til at «De røde djevlenes» 4-0-seier mot Wigan i FA-cupen ble Rooneys siste kamp med Uniteds emblem på brystet.

– Ingenting kunne skje før Rooney slo Bobby Charltons scoringsrekord i klubben. Men alle viste at så fort den rekorden ble slått, så ville han vurdere mulighetene sine, sier en kilde nær klubben.

Se Rooney utslette sir Bobby Charltons scoringsrekord i videovinduet øverst!

Om en overgang kommer i orden før tirsdag melder avisen at flere kinesiske klubber står klare til å betale Manchester United tilbake de 300 millioner kronene de i 2004 la på bordet for å hente Rooney fra Everton.

I tillegg vil Rooney selv komme svært godt økonomisk ut av en overgang, da han ifølge rapportene vil kunne innkassere småpene 7,5 millioner kroner i ukelønn, noe som er mer enn dobbelt så mye som han tjener i Manchester United nå.

Tidligere i uken gjorde også José Mourinho det han kunne for å sette fart på ryktene om en nærliggende exit for Manchester Uniteds kaptein de siste sesongene.

– Jeg kan ikke garantere at jeg selv er her neste uke. Hvordan kan jeg garantere at en spiller er her neste sesong?

– Om Wayne forlater klubben er det ikke fordi jeg ønsker at han skal forlate klubben. Det er alt jeg kan garantere, sa Mourinho.