– Tottenham har en lys fremtid foran seg

Livet på White Hart Lane nærmer seg slutten. Søndag spilles den åttende siste kampen i stadionanleggets historie.

Se Premier League på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium!

Slik skaffer du deg Premier League!

London/Bergen (TV 2 Sporten):

Søndagens eneste Premier League-kamp i Premier League spilles på White Hart Lane i Nord-London når Tottenham tar imot Stoke.

For ærverdige White Hart Lanes del er kampen er den åttende siste noensinne, og den sjuende siste i Premier League-historien.

Vil du være manager? Spill Fantasy Premier League!

UTSIKT: Slik blir spillertunnelen på Tottenhams nye anlegg. Foto: Spurs
UTSIKT: Slik blir spillertunnelen på Tottenhams nye anlegg. Foto: Spurs

Arenaen har vært Tottenhams hjemmebane siden 1889, men nå er klubben inne i sin siste sesong før nye tider venter.

Neste sesong skal de liljehvite trolig spille på Wembley, som de også har gjort i de europeiske turneringene denne sesongen, før man fra 2018/19-sesongen skal ha klart et splitter nytt stadionanlegg til 61 000 tilskuere vegg i vegg fra der nåværende White Hart Lane er plassert.

– Klubben har utviklet seg enormt. Det å få et nytt stadion vil ta oss til det neste nivået, både på og utenfor banen, sier Kyle Walker når TV 2 møter ham i London denne uken.

Se video av prosjektet i vinduet øverst!

Hvordan tror du Spurs takler overgangen til nytt stadionanlegg? Ta diskusjonen på Twitter, og bruk #2pl!

Tilskuerne kan se rett inn i spillertunnelen på ny stadion
Ett av de mest spesielle aspektene ved det nye anlegget er at tilskuerne i gangene ved siden av spillertunnelen kan se alt som skjer der, grunnet spesiallagde vegger som har vindu den ene veien.

– Man vil kunne se på når spillerne forlater garderoben og går ut gjennom tunnelen, opp til banen. I sport kan det være interessant å observere, særlig når adrenalinet pumper, og de går inn til pause og etter kamp, sier klubbdirektør Donna Cullen i Tottenham til TV 2.

Også fansen TV 2 treffer i gatene rundt White Hart Lane er fornøyd med klubbens planer.

– Brølet på White Hart Lane er alltid bra, med 36 000 tilskuere, og jeg tror brølet til 60 000 Spurs-supportere tett på banen blir fantastisk. Vi har nå et lag som kan nære seg av den støtten, og forhåpentligvis prestere det supporterne fortjener. Tottenham har en lys fremtid foran seg, sier en.

Spurs-spillerne selv er i hvert fall veldig klare på å tilbakebetale tilliten både fansen og de ansatte i klubben har gitt dem.

– Vi håper vi kan tilbakebetale den tilliten både styreformannen og manageren har gitt oss. Vi er et ungt lag, og vi lærer. Vi må bare fortsette å gjøre det som vi er gode på, og lære det vi ikke er gode på, sier Kyle Walker.

Se Tottenham-Stoke i Premier League søndag klokken 14.30 på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium!

Sist hjemmeseier mot Stoke i 2013
Søndag venter Stoke, et lag Spurs har vunnet 4-0 over i sine to siste kamper i Premier League. Begge disse var dog bortekamper, og på White Hart Lane er det faktisk Stoke som er ubeseiret i de to siste.

Forrige Tottenham-seier mot «pottemakerne» i Nord-London kom tilbake i 2013, men Stoke har aldri i sin White Hart Lane-karriere gått ubeseiret tre år på rad.

Forrige gang de liljehvite slo Mark Hughes' mannskap het manageren Tim Sherwood, stillingen ble 3-0 og to av målscorerne het Aaron Lennon og Roberto Soldado.

Hvordan tror du Spurs takler overgangen til nytt stadionanlegg? Ta diskusjonen på Twitter, og bruk #2pl!