SUVEREN: Martin Johnsrud Sundby var best på søndagens 15-kilometer klassisk under verdenscupen i Otepää. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix.
SUVEREN: Martin Johnsrud Sundby var best på søndagens 15-kilometer klassisk under verdenscupen i Otepää. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix.

Utklasset konkurrentene i VM-generalprøven

Martin Johnsrud Sundby gjorde som Marit Bjørgen, og knuste all motstand i generalprøven før Lahti-VM.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

32-åringen tok ledelsen allerede etter første passeringspunkt, 5,7 sekunder foran Simen Hegstad Krüger.

Niklas Dyrhaug, som gikk ut foran Sundby, tok ledelsen ved målgang på intervallstarten, men måtte se seg slått av både Iivo Niskanen og landsmann Hans Christer Holund.

Etter 12,5 kilometer ledet Sundby med over 30 sekunder. I mål var han 37 sekunder bedre enn Niskanen.

– I dag var jeg i veldig god form. Det er en ting. Og så hadde jeg fantastiske ski. Jeg sa til smøreren min at vi burde dele disse premiepengene, sa en smilende blid vinner til NRK.

– Det er et vanskelig løp. Jeg gikk ut med en holdning om at dette ikke var en 15-kilometer, men nærmere en tremil. Det var litt den farten jeg måtte lete etter. Det var et utrolig seigt føre. Du følte at du ikke bevegde deg i hele tatt, fortalte han.

Nordmannen var så suveren at han kunne ta det med ro inn mot mål, for å hindre Matti Heikkinen i å ta en plass på pallen. Hans Christer Holund tok tredjeplassen.

Niklas Dyrhaug havnet på plassen bak.

Resultatlistene finner man her.

Etter en god norsk dag i Estland, lover det bra før verdensmesterskapet i Finland, som starter torsdag.

– Martin Johnsrud Sundby er soleklar favoritt på alle distanser han stiller til start i. Jeg spår ham som VM-konge i Lahti, sa NRKs lengrennsekspert Fredrik Aukland.