Neste fredag er det duket for norsk-svensk duell når Cecilia Brækhus og Klara Svensson møtes i Oslo Spektrum.

Svenssons trener, Joey Gamache, skrur nå opp temperaturen skikkelig ved å hevde at den norske boksestjernen bruker skitne triks under kamp.

– Cecilia gjør mange ulovlige ting i ringen, og jeg kommer til å sørge for at dommeren er klar over det på regelmøtet. Det er en rekke ting hun har sluppet unna med tidligere, men ikke denne gangen, sier Gamache i en pressemelding.

Han er krystallklar på at Brækhus kommer til å påføres karrierens første tap. Skjer det kommer «the First Lady» til å miste WBC-, WBA-, IBF-, WBO- og IBO-beltet sitt.

– Klara er klar til å overraske. Hun er i glimrende form, teknikken er på plass og hun vet hva hun må gjøre. Hun er kanskje underdogen, men hun kommer til å vinne, sier Gamache.

TIDLIGERE MESTER: Joey Gamache holder opp WBA-tittelbeltet i super fjærvekt etter å ha slått sørafrikanske Jerry NGobeni den 28. juni 1991.
TIDLIGERE MESTER: Joey Gamache holder opp WBA-tittelbeltet i super fjærvekt etter å ha slått sørafrikanske Jerry NGobeni den 28. juni 1991. Foto: AP Photo/Merry Farnum

Amerikaneren, som selv har hatt to WBA-belter i løpet av sin aktive karriere, mener Brækhus er over toppen.

– Cecilia har vært en stor mester, men hun er på vei ut. Hun blir ikke yngre, og siden hun begynte å jobbe med Jonathan Banks og forsøkt å være promotor har ting begynt å endre seg. Det er mer press på henne nå, sier han.

Svensson-treneren mener Brækhus gjorde en tabbe da hun hentet inn Jonathan Banks som trener.

– De sier at om det ikke er ødelagt, så ikke fiks det. Hun hadde en glimrende trener i Ulli Wegner, og alt fungerte fint slik at hun kom dit hun er i dag. Under Banks forsøker hun å endre stilen og hun får mange flere slag mot seg. Det kommer til å være til vår fordel, sier han.

– Klara kommer ikke til å slåss som de andre jentene Cecilia har møtt, hun er bedre enn det. Denne kampen er hennes livs sjanse. Hun har alt å vinne og ingenting å tape. Jeg mener at under Banks, så er ikke Cecilia lenger den figheteren hun pleide å være. Min jente blir bare bedre og bedre. Tiden er inne, og Klara er klar til å ta de titlene, fortsetter Gamache.