HEDRET AV FIFA: Cristiano Ronaldo og Carli Lloyd ble kåret til beste mannlige- og kvinnelige fotballspiller i verden i 2016. Sistnevnte er nå klar for Manchester City.
HEDRET AV FIFA: Cristiano Ronaldo og Carli Lloyd ble kåret til beste mannlige- og kvinnelige fotballspiller i verden i 2016. Sistnevnte er nå klar for Manchester City. Foto: AFP Photo/Fabrice Coffrini

Verdens beste til Manchester City

Carli Lloyd har signert for de lyseblå.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Carli Lloyd, som to år på rad har fått FIFA-prisen som verdens beste kvinnelige fotballspiller, skal spille vårsesongen for Manchester City.

Den hardtsatsende engelske ligaen har dermed fått sin hittil største stjerne. 34-åringen kommer fra Houston Dash på en korttidskontrakt.

Hun skal spille den korte sesongen fram til juni, som gjennomføres fordi engelsk kvinnefotball i år skal legge om til høst-vår-sesong.

Lloyd er landslagskaptein for USA og har spilt 232 landskamper. Hun er blitt matchvinner i to OL-finaler (2008 og 2012) og gjorde hattrick da Japan ble slått 5-2 i VM-finalen i 2015. Ett av de målene scoret hun fra midtstreken.

Hun vant FIFA-kåringen av årets spiller både for 2015 og 2016.

CL-ambisjon
- Jeg er utrolig glad for å slutte meg til Manchester City, som fører an i utviklingen av kvinnefotball både på og utenfor banen, sier Lloyd til klubbens nettsted.

- Etter å ha spilt i USA hele karrieren oppfyller jeg nå en ambisjon jeg lenge har hatt, om å prøve meg i nye omgivelser. Jeg får også spille i mesterligaen, noe jeg gleder meg veldig til.

Lloyd slutter seg til et lag med engelske landslagsspillere som Steph Houghton, Lucy Bronze og Toni Duggan.

Manchester City møter danske Fortuna Hjørring i mesterligaens kvartfinale, der begge kamper spilles i slutten av mars.

Stjerner
Lloyd er ikke eneste amerikanske landslagsstjerne som har reist til Europa for å spille i mesterligaen. Alex Morgan er blitt lagvenninne med Ada Hegerberg i Lyon.

Blant de utenlandske stjernene i engelsk fotball er også to norske profiler, landslagskaptein Maren Mjelde i Chelsea og Andrine Hegerberg i Birmingham.

(©NTB)