Aubameyang med straffebom da effektive Benfica tok første stikk mot Dortmund

Benfica og Kostas Mitroglou utnyttet hjemmebanefordelen og vant 1-0 over Borussia Dortmund i første kamp av mesterligaens åttedelsfinale.

Benfica viste seg best og scoret på sin eneste avslutning på mål i kampen. Borussia Dortmund derimot bommet på alle sine seks.

Ingen av lagene klarte å score før pause. Tyskerne var friske, men klarte ikke å utnytte sjansene de skapte, til tross for det spillemessige overtaket.

Se høydepunkter fra Mesterligaen i Sportsnyhetene øverst!

Like etter sidebyttet kom kveldens eneste scoring. På en Benfica-corner ble ballen headet ned i feltet og Kostas Mitroglou fikk to muligheter. På den andre fikk han pirket ballen i mål. Det var grekerens 13. scoring på 13 kamper.

Ljubomir Fejsa var uheldig og handset inne i eget felt, og Dortmund fikk en stor mulighet til å få med seg et viktig bortemål.

Pierre-Emerick Aubameyang skjøt derimot straffen svakt rett på Ederson Morales i Benfica-målet.

Tyskerne fortsatte å dominere etter straffemissen, og var svært nær en fortjent utligning. Et Eric Durm-skudd gikk via Raúl Jiménez, men Ederson reddet med en mesterlig refleksredning.

Den vonde perioden fortsetter for Dortmund, som ikke har vært i form denne sesongen.

Returkampen i Dortmund går på den internasjonale kvinnedagen onsdag 8. mars.