Johanne Killi (19) tok sin første v-cupseier

De norske utøverne viser storform før X Games Norway.

Johanne Killi har sanket medaljer i X Games, men ikke gull.

Øverst ser du vinner-runnet. Video med tillatelse fra NRK.

Nå fikk hun endelig en topplassering i verdenscupen. Fristilkjøreren var søndag best i slopestyle i Quebec med poengsummen 88,80.

Sveitsiske Sarah Höfflin var nærmest med 87,70 poeng.

Dette var Dombås-jentens aller første seier i verdenscupen. Fra før hadde Killi én annenplass og to tredjeplasser i verdenscupen.

– Dette er så stort, og endelig ble det seier. Dette har jeg jobbet så hardt for siden jeg begynte å konkurrere i 2015. Dette betyr alt, sa Killi etter triumfen.

I starten av mars skal Killi konkurrere i slopestyle og big air under X Games Norway i Hafjell på TV 2.

Kleveland på pallen

Snowboardkjøreren Marcus Kleveland, også han fra Dombås, tok tredjeplassen i søndagens slopestylekonkurranse under verdenscupen i Canada. Han var 0,65 poeng unna seieren.

17-åringen sikret pallplassen da han fikk 84,16 poeng for sitt andre og siste forsøk. Sebastien Toutant vant med 84,81, mens Mark McMorris tok annenplassen med 84,60 og sørget med det for canadisk dobbeltseier på hjemmebane.

Det var første gang at Kleveland var på verdenscuppallen i slopestyle. I november vant han Big Air-konkurransen i Milano. Nylig tok 17-åringen slopestylegull i X Games.

Torgeir Bergrem kjørte inn til fjerdeplass i søndagens finale. 26-åringen fikk 81,25 poeng for sitt første forsøk. OL-sølvvinner Ståle Sandbech ble nummer seks i Quebec med 75,06 poeng.

I kvinneklassen var ikke Silje Norendal langt unna pallen. Med 64,18 poeng for sitt siste forsøk endte hun på femteplass. Det skilte 3,25 poeng opp til den canadiske treeren Brooke Voight. Julia Marino fra USA vant konkurransen med 76,43.

For Kjersti Buaas ble det en tiendeplass søndag. Veteranen klarte 69,75 poeng som best etter to forsøk.

Alle snowboarderne skal også til X Games Norway.

(©NTB)